Дуже почесно, але дуже важко: Повалити імперського монстра, - Мирослав Попович про місію України в історії

Примирення на рівні країн і народів у нинішній ситуації поки що неможливе.

Україна проти Росії. Фото: vikna.if.ua.

"Україна повинна внести свій внесок у справу повалення імперського монстра в Росії. Навіть не повинна, а приречена, оскільки у нас з північним сусідом занадто довга загальна межа. Досягти цього можна лише продемонструвавши свої успіхи, показавши Заходу інший пострадянський світ. Це наша місія, яка, можливо, стане нашим найбільшим внеском в історію", - написав український філософ Мирослав Попович у своєму блозі на НВ, передають Патріоти України.

Ідеї, які можуть об'єднати росіян для того, щоб рухатися в протилежний від імперіалізму бік, прості та універсальні – це ідеї свободи, справедливості і, звичайно, матеріального благополуччя. Але як зробити так, щоб боротьба за ці цінності стала кроком вперед, а не назад? Історія не розповість. Тільки майбутні приклади.

Крім того, необхідно створити різні інститути з дослідження Росії, Грузії, Казахстану та інших країн пострадянського простору для вивчення та аналізу ситуації, що склалася на цих теренах, а також пропозиції політики і стратегії для керівництва країн. Потрібно також продовжувати досліджувати свою культурну спадщину, щоб Україна в Європі виглядала не бандитом, а інтелігентною людиною.

Що стосується примирення між українцями і росіянами, то люди, з якими я дружив, коли ще була «цивілізація кухонних розмов», дотепер залишилися моїми друзями. Наші з ними оцінки того, що відбувається - сходяться. Вони нам навіть заздрять, як не дивно.

Нинішня ситуація створює для українців певні труднощі. Ми змушені скорочувати контакти з росіянами до мінімуму, насамперед тому, що Росія є воюючою країною, причому вона воює не з ким-небудь, а з Україною.

Але що стосується примирення на рівні країн і народів, то поки що воно неможливе. Як можна миритися з людьми, які пропагують ненависть до всього українського? Це все одно, що шукати компроміс з антисемітом чи фашистом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача - Бутусов

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:38

Ситуація на фронті гостро критична, і усім очевидно, що основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача. Ми вміємо створювати інноваційні рішення на полі бою, ал...