Дуже жадібна і дуже небезпечна для Порошенка: Наступною після Шокіна стане Гонтарева, - Карасьов

Президент Петро Порошенко прийняв рішення кардинально поміняти своє оточення.

Валерія Гонтарева та Петро Порошенко. Фото: antikor.com.ua.

Повідомлення про офшорний скандал, в якому замішана глава НБУ Валерія Гонтарева, зміцнили Президента на думці, що вона повинна піти у відставку. Про це заявив політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, передають Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

На його думку, якщо навіть Гонтарева ще й не подавала заяви про відставку, як стверджує прес-служба НБУ, від питання про зміну голови Нацбанку не втекти. «Офшорний скандал» - це один з факторів, який схилив президента до відставки Гонтаревої. Є й інші чинники. Я думаю, що і в Вашингтоні на зустрічі з президентом України йому говорили про неефективність роботи Національного банку, і всі ці офшорні справи, тільки зміцнили його в думці, що Гонтарева повинна піти у відставку», - підкреслив експерт.

За його словами, президент Петро Порошенко прийняв рішення кардинально поміняти своє оточення. «Спочатку Шокін, далі - Гонтарева, далі прийнято рішення про складення депутатського мандата Кононенка. Плюс новий уряд Гройсмана, якому буде більш комфортно працювати з якимось іншим головою Національного банку. У президентській адміністрації теж чекають змін, в зв'язку з тим, що хтось із керівництва АП буде працювати в уряді віце-прем'єром.

Тому всі ці останні скандали - генпрокурорський, панамський, гонтаревський і інші, тільки переконали Президента в думці, що треба міняти не тільки найближче, але і більш далеке оточення, формувати нову команду, націлену на реформи. Оскільки від нинішньої української влади вже втомилися чекати реформ. Як наші західні партнери, так і саме українське громадянське суспільство», - резюмував Карасьов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, — офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...