Дихай на повну: У ВООЗ розповіли, в якій країні найчистіше повітря у світі

Лише п’ять відсотків населення планети дихає чистим повітрям.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

У Всесвітній організації охорони здоров’я розповіли, яка країна має найнижчі показники забрудненості повітря у світі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Yle.

За даними станцій моніторингу, у Фінляндії на кубічний метр повітря припадає близько 6 мікрограмів дрібних частинок, що є найнижчим показником у світі. Якість повітря в Естонії, Швеції, Канаді, Норвегії та Ісландії наближається до цього показника.

Водночас, країни Азії та Африки мають одні з найгірших показників забрудненості повітря: там 9 людей з 10 дихають забрудненим повітрям.

Країни з найбільш забрудненим повітрям у світі, які опинились внизу рейтингу: Уганда, Монголія, Катар, Індія і Камерун. Показник якості повітря базується на даних вимірювальних станцій з приблизно 2500 різних місць світу, зібраних в період між 2008 і 2016 роками.

Нагадаємо, за результатами дослідження американського Інституту впливу на здоров’я, лише п’ять відсотків населення планети дихає чистим повітрям.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...