Динаміка цін на продукти за 2016-й рік і як змінювалася їх вартість: експерт

Найбільше за 2016 рік подорожчали молочні продукти, при цьому ціни на деякі овочі значно впали.

Про це розповів генеральний директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, повідомляє Газета.ua.

Якщо порівняти ниніші ціни із тими, що були торік, найбільше подорожчала вся молочна продукція. Зараз молочка в Україні вже дорожча, ніж у Литві, Латвії, Польщі. Молочники змушені класти в молочну продукцію більше молока, бо світові організації вимагають якісної продукції, – сказав експерт.

Додамо, що за даними Держстату, за рік масло подорожчало на 40%, сир – на 18%, сметана і молоко – на 28%.

Також подорожчали і соціальні сорти хліба. Ціна на житній хліб зросла на 7%, на пшеничний з борошна першого гатунку – майже на 5%. Приблизно на 8 – 10% зросли за рік ціни на варену ковбасу, олію, курячу тушку та гречку.

При цьому подешевшала капуста (на 64%) та морква (на 62%).

За словами експерта, наступного року ціни на продукти харчування будуть вищі за інфляцію на 2-3%.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Демілітаризувала" власна ППО: Біля Севастополя впав російський військовий літак (фото, відео)

четвер, 28 березень 2024, 23:23

Біля окупованого Севастополя впав російський літак, за даними окупантів, це міг бути Су-35. Про це повідомили місцеві пабліки, які зафіксували падіння палаючого літака і пілота, який катапультувався, передають Патріоти України. "Російське ППО як крок д...

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 23:01

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...