Дипломатам Путіна буде незатишно: Площу перед посольством РФ у Вашингтоні перейменують

Американські політики запропонували перейменувати площу, на якій розміщене посольство Росії у США, на честь вбитого російського опозиціонера Бориса Нємцова.

Борис Нємцов. Фото: akcent.org.ua

Представники Республіканської і Демократичної партій в Конгресі Ілеана Рос-Лехтінен (Ileana Ros-Lehtinen) і Еліот Енгел (Eliot Engel) внесли на розгляд Палати представників законопроект HR 1863 про перейменування площі перед російським посольством у Вашингтоні в «Борис Нємцов Плаза» в пам'ять про російського опозиціонера, вбитого два роки тому у Москві. Про це повідомляє Русский Еврей, передають Патріоти України.

В кінці лютого цього року аналогічний законопроект S. 459 було внесено на розгляд Сенату членами верхньої палати республіканцем Марко Рубіо (Marco Rubio) і демократом Крісом Кунсом (Chris Coons).

«Борис Нємцов присвятив своє життя боротьбі за демократію і справедливість для своєї батьківщини, - йдеться в заяві Ілеани Рос-Лехтінен. - У той час, коли режим (в Росії) намагається знищити всіх інакомислячих, ми повинні ясно дати зрозуміти, що Конгрес стежить (за ситуацією), і ми не дозволимо продовжувати подібну практику».

«Я впевнений, що коли-небудь Росія отримає уряд, який буде поважати героїчну пам'ять (Бориса Нємцова), - заявив конгресмен Енгел. - Але поки цього не сталося, ми будемо пам'ятати про Нємцова тут, в нашій столиці».

Нагадаємо, що в 1984 році площа перед посольством СРСР у Вашингтоні з ініціативи Конгресу отримала ім'я Андрія Сахарова. Зараз в цій будівлі розташована резиденція російського посла.

«Створення «Борис Нємцов Плаза» буде постійним нагадуванням режиму Путіна і народу Росії про те, що захисників свободи не можна змусити замовкнути, - йдеться в заяві сенатора Марко Рубіо, опублікованому в річницю смерті Нємцова. - Будь то вуличний знак або тисячі листів, що приходять на адресу «Борис Нємцов Плаза, будинок 1», це дасть чіткий сигнал Кремлю, що залякування і вбивства опозиціонерів не залишаться непоміченими».

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Виникло відчуття, що ми працюємо": Спікер "держради Криму" забув вимкнути мікрофон і озвучив цікаві речі (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 11:44

Так званий «голова держради» у тимчасово окупованому РФ Криму Володимир Константинов, йдучи на перерву, забив вимкнути свій мікрофон і випадково наговорив у нього зайвого. Відповідне відео було оприлюднено у соцмережах, передають Патріоти України. На н...

Перетворити друге за величиною місто України на сіру зону: Кремль затіяв операцію проти Харкова, щоб з міста втекли люди, - ISW

вівторок, 23 квітень 2024, 9:40

Рупори Кремля також використовують занепокоєння щодо майбутньої наступальної операції Росії проти Харкова для проведення скоординованої інформаційної операції, щоб викликати паніку серед українців. . За оцінками ISW, ймовірність успішного наземного нас...