Дискваліфікували довічно: Російські лижники вже ніколи не братимуть участі у Олімпійських Іграх

Лижників викрили в порушенні антидопінгових правил на олімпійських іграх у Сочі 2014 року. Олімпійські медалі теж прийдеться повернути.

У Сочі Легков здобув дві медаліМіжнародний олімпійський комітет відсторонив від змагань російських лижників Олександра Легкова та Євгена Бєлова за порушення антидопінгових правил на олімпійських іграх у Сочі 2014 року. Про це сьогодні повідомив сайт МОК, передають Патріоти України.

Згідно з рішенням, результати спортсменів анульовано.

Скріншот статті з сайту olympic.org

Бєлова і Легкова дискваліфіковано довічно, вони вже не зможуть узяти участь у майбутніх Олімпіадах та інших змаганнях, що проходитимуть під егідою МОК.

Міжнародний олімпійський комітет доручив Олімпійському комітету РФ простежити за виконанням рішення. Ідеться про повернення здобутих у Сочі нагород.

На іграх 2014 року Легков здобув золоту медаль за гонку на 50 км і срібну медаль у складі збірної в естафеті 4х10 км. Найкращий результат Бєлова – 18-те місце в гонці 15+15 км.

Допінговий скандал навколо російського спорту розпочався в листопаді 2015 року, коли Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) опублікувало доповідь, у якій обвинуватило РФ у державній підтримці допінгу. У звіті зазначали, що російські спецслужби покривали системне застосування допінгу російськими спортсменами, допускали "пряме залякування та втручання" у роботу акредитованої ВАДА антидопінгової лабораторії в Москві.

16 країн – членів Інституту національних антидопінгових організацій 14 вересня закликали Міжнародний олімпійський комітет (МОК) усунути делегацію Росії від участі у зимових Олімпійських іграх у 2018 році в Пхенчхані. 18 вересня до вимоги приєдналося ще 12 країн.

Незалежна комісія Річарда Макларена у 2016 році оприлюднила подробиці державної підтримки допінгу в Росії. Зокрема, ішлося про підміну допінг-проб чемпіонів та призерів зимових Олімпійських ігор 2014 року в Сочі.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Захід роками дурив Україну, тож поділяє з Путіним провину за війну, - колишній соратник Рейгана

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:02

Західні лідери роками дурили українців, обіцяючи вступ в НАТО. Провина за нинішню війну в Україні частково лежить на країнах Заходу. Про це в авторській статті для журналу The American Conservative написав колишній спеціальний помічник президента США Р...

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...