Дивна бухгалтерія військових чиновників: Волонтер розповів, як у Генштабі рахують загиблих на Донбасі

Втрати в зоні антитерористичної операції на Донбасі військовими рахуються за особливим алгоритмом: у число вбитих входять бійці, загиблі безпосередньо під час бою.

Українські військові.

"Коли ви чуєте в зведеннях АТО: "За хвилину/добу втрат немає", а ви точно знаєте, що є, перш ніж обурюватися, потрібно знати один нюанс. У штабі свій алгоритм обліку 200-х (загиблих - ред.). Такими вважають тільки тих, хто загинув безпосередньо під час бою (або кого таким записали)", - написав волонтер Родіон Шовкошитний у своєму Facebook, передають Патріоти України.

Волонтер пояснив, що поранений (300-й) боєць "який не став відразу 200-м, а перетворився на нього при транспортуванні або вже в клініці - у зведення не потрапляє". "Наприклад, 4 військовослужбовців підриваються на фугасі. Двоє загинули одразу, ще двоє отримали поранення. Їх евакуювали і доставили в госпіталь. Один помер по дорозі, другий у лікарні. За зведеннями пройде 2 - 200, 2 - 300", - додав він.

При цьому Шовкошитний особливо підкреслив, що у зведення втрат не потрапляють військові, загиблі "від хвороб і синьки"."Це той самий випадок, коли за одними даними за добу загинули, скажімо, 15 солдатів, за офіційними - 0. І так - бухло вбило більше наших солдатів, ніж ворог", - гірко резюмував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...