Дивина та й годі: Науковці вважають ожиріння корисним

Більше шансів вижити з інфекційними захворюваннями мають якраз пацієнти з ожирінням.

Ілюстрація. Фото: Clicow

Вчені з Данії встановили зв'язок між шансами вижити у людей з нормальною вагою та у людей, які мають надмірну вагу. Більше шансів вижити з інфекційними захворюваннями мають пацієнти з ожирінням, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Independent.

Науковці проаналізували дані понад 35 тисяч людей, яких доставляли до медзакладів впродовж чотирьох років. Вони вивчили випадки смерті за 90 днів після виписки з лікарні.

У людей з надмірною вагою на 40% більше шансів вижити, ніж у пацієнтів з нормальною комплекцією. Цей показник зростав до 50% у людей, які страждали на ожиріння. Такі дані зберігалися навіть при врахуванні таких факторів як паління, нещодавні зміни ваги або наявність інших хвороб.

Вчені пояснили це тим, що у людей з надмірною вагою більше запасів енергії, які корисні при загостренні хвороб. Ожиріння пов’язують з хронічною стимуляцією імунної системи, яка певним чином сприяє відновленню організму.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Це може бути безпосередньо під час заходження на удар": Речник Повітряних сил розповів, як російські бомби постійно падають на голови самих росіян

середа, 8 травень 2024, 21:16

Російська авіація регулярно скидає авіабомби на голови самим росіянам. Це відбувається через технічні несправності та недбалість пілотів, або наземного персоналу, розповів в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передають Патріоти Ук...

Росіяни змінили тактику ударів по Харкову - The Times

середа, 8 травень 2024, 21:02

Росіяни продовжують атакувати безпілотниками Харків, який розташований всього в парі десятків кілометрів від російського кордону. До того ж ворог веде активну кампанію з дезінформації, щоб залякати українських саперів, які знешкоджують російські дрони-...