Джем, мед та жувальна гумка: ЗСУ отримали новий сухий пайок (відео)

Військових забезпечать розширеним асортиментом продуктів.

Хмиз О. Фото: ЗМІ

До сухих пайків Збройних сил України включили додаткові продукти, повідомляють Патріоти України.

"Пріоритетними напрямками удосконалення "сухих пайків" є розширення асортименту, збільшення терміну придатності та зберігання в екстремальних умовах", - повідомив заступник начальника управління розвитку продовольчого забезпечення Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних Сил України підполковник Олександр Хмиз, передає прес-служба Міноборони.

Так, в харчування військових включили: 4 перших страви, а саме борщ з м'ясом яловичини, суп гороховий з м'ясом свинини, суп рисовий з м'ясом курки, суп гречаний з м'ясом свинини.

"Сухпайок" ЗСУ. Фото: ЗМІ

"Других страв в асортименті — 17, це каша рисова з м’ясом курки та з м’ясом свинини, картопля тушкована з овочами та м’ясом курки, картопля тушкована з овочами та м’ясом свинини, каша ячна з м’ясом курки, з м’ясом свинини та з м’ясом яловичини, каша гречана з м’ясом курки та з м’ясом яловичини, квасоля з овочами та м’ясом курки, квасоля з овочами та м’ясом яловичини, каша перлова з м’ясом свинини та з м’ясом яловичини, горох з овочами та м’ясом свинини, горох з овочами та м’ясом яловичини; каша пшенична з м’ясом курки та з м’ясом яловичини", - підкреслили в прес-службі.

Крім того, до "сухпайка" додали шоколад, сухофрукти (родзинки, курага), джем (абрикосовий, яблучний, вишневий, з чорної смородини), мед, сухарі з пшеничного і житнього борошна, жувальну гумку. А також, військовим нададуть засоби прийому їжі та особистої гігієни.

"Завдяки високій харчовій та біологічній цінності комплектувальних складових раціони норми № 15 забезпечують повноцінне та якісне харчування. Введено різноманітні раціони, які транспортуються в ящиках по 7 різних раціонів", - додали в Міноборони.

За словами Хмиза, постійно вдосконалюється питання контролю якості продовольчих пайків. "На сьогодні продовжується робота з удосконалення сухих пайків. При цьому враховуються умови застосування, пропозиції військовослужбовців, інноваційні підходи в зберіганні продуктів харчування, світова практика у формуванні раціонів харчування. Пріоритетними напрямками є розширення асортименту, уніфікація вимог до набору, збільшення терміну придатності з 11 місяців до 3 років та зберігання в екстремальних умовах", - зазначив він.

Хмиз також додав, що сухим пайком військових забезпечують, коли відсутні умови для приготування гарячої їжі.


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Марш на Харків в травні! Українцям підсунули страшну інформацію. Спецслужби РФ почали операцію - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:40

Російське військове командування сподівається знайти достатні ресурси (300 тис. мобілізованих) для проведення наступальної операції на Харків, пише Інститут вивчення війни. Схожі повідомлення просувають й інші джерела. Політолог та військовий аналітик ...

Обстріли. Влада. Безпека

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Влада виявилася неготовою до нинішніх інтенсивних обстрілів. Гроші було освоєно не для ефективного забезпечення оборони. Наближається криза. Новий обстріл. І кожного разу – інший малюнок атаки. Одна мета: знищити Україну. І збудувати світ, де людожери ...