Експерти попередили, що гроші українців за кордоном під загрозою

​Українці дедалі частіше стають жертвами фінансових махінацій за кордоном. На цей раз мова йде про розрахунки банківськими картами. Особливо це стосується платежів на території США.

Жертвами стають найчастіше під час зчитування карт в POS-терміналах в магазинах, кафе та інших торгово-сервісних точках, передають Патріоти України з посиланням на PaySpace Magazine.

У Європі з великою французькою мережею магазинів також траплялися прецеденти крадіжок. Шахраї здійснюють платежі з карт українців за межами країни, діставши їх дані, попереджають експерти Української міжбанківської Асоціації членів платіжних систем.

Як не стати жертвою крадіжки?

  • Якщо використовувати для платежів окрему карту, то ймовірність бути обманутим знижується, кажуть експерти. Після повернення карта буде закрита. Якщо ж інформація про карту якимось чином потрапить до зловмисників, то в подальшому вони не зможуть нею скористатися.
  • На банківську картку можна встановити ліміти на платежі і регіональне використання. Слід повідомити банк про те, куди ви їдете, а також встановити ліміти сум, які можете витратити з карти. Таким чином шахраї не зможу вивести з картки всі гроші.
Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.

Загрожують три роки колонії: У РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...