"Ентропія чорної діри та пушок": У США оприлюднили останню працю Стівена Гокінга

Вчений помер у березні у віці 76 років.

Стівен Гокінг

З молодості Гокінг був майже повністю паралізованим. Його хвороба – боковий аміотрофічний склероз – не піддавалася лікуванню та прогресувала. Роботу над останньою статтею він встиг завершити за кілька днів до смерті, - передають Патріоти України з посиланням на The Guardian.

Співавторами матеріалу виступили троє науковців – Саша Гако, Малкольм Перрі та Ендрю Стромінгер. Вони дописували роботу та готували її до друку.

Назва роботи "Ентропія чорної діри та пушок" (Black Hole Entropy and Soft Hair). Вона присвячена спробам зрозуміти, що відбувається з інформацією, яка зникла у чорній дірі.

Дивна назва пов’язана з фізичною "теоремою про відсутність волосся". Під волоссям мається на увазі інформація, дані про те, що затягнула у себе чорна діра. Робота науковців не вирішує питання повністю, однак вказує на можливе її рішення і є важливим кроком на шляху побудови теорії квантової гравітації.

Ознайомитися з нею можна на сайті бібліотеки Корнельського університету.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...