"Епоха жрать-ср#ть-ржать": Війна в Україні продовжується, бо "сірій масі" байдуже, що відбувається в країні, - Петро Шуклінов

Соцмережі бурхливо відреагували на пост журналіста і зауважили, що для того, аби ситуація вирішилася, повинна відбутися зміна ментального коду. А на це потрібно дуже багато часу.

Мають пройти роки, щоб ментальний код українців змінився. Фото: Інфоміст.

Більшість українців – "сіра маса", якій буйдуже те, що відбувається в країні. Таку думку на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook висловив журналіст Петро Шуклінов, передають Патріоти України.

За його словами, нині в Україні багато людей, які, наприклад, називають гривню рублем або спілкуються російською мовою.

"Епоха жрать-ср*ть-ржать. Я про людей у цілому. Про людей, які гривню називають рублем. Про людей, які украЇнське називають укрАїнським. Про людей, яких не обурює корупція і вони не ходять на вибори й акції протесту, але напружують пальці, коли з вулиць починають змивати тоталітарний наліт у вигляді пам'ятників і назв проспектів. Або коли політичній нації повертають її право на українську мову в усіх сферах життя", – написав Шуклінов.

Він зазначив, що дуже часто ця "маса" повторює такі слова, як "а навіщо", "нехай це хтось інший робить", "всі крадуть", "все погано" і "а що мені ця країна зробила".

"Потім ця маса йде давати хабарі, ніби не було Майдану і вбитих за іншу країну. Потім їде фотографуватися на тлі Кремля. Співати концерти в Росії. Відпочивати в окупованому Криму. А що? А що", – обурився Шуклінов.

За його словами, таких людей чимало й на Донбасі. Саме тому в Україні і продовжується війна.

"Приблизно так мислять багато жителів Донецька, де "тільки б війни не було". Саме через нього, дурні, саме через це страшне формулювання "тільки б не було" війна і триває. І не закінчиться. А там, де люди продовжують так мислити і жити – може початися в майбутньому", – написав журналіст.

Він закликав полюбити свою країну, а не лише "жрати -ср*ти-ржати".

"Я розумію, що в більшості країн світу є ці люди, яким все одно. Але коли я бачу їх на вулицях воюючої країни - це виглядає не менш нестерпно, ніж корупція. Жрать-ср*ть-ржать, полюбіть землю під ногами, нарешті. Сходіть на вибори. Сплатіть податки. Проконтролюйте їх використання. Об'єднайтеся в громадянське суспільство, яке читає новини, цікавиться навколишнім світом, цінує свою політичну націю, свою особистість, бажає керувати своїм життям і напрямом руху країни. Або зваліть скоріше. Дайте більше простору людям, яким не байдуже, хто вони є", – закликав Шуклінов.

Пост журналіста розбурхав мережу. У своїх коментарях українці зазначили, що для того, аби ситуація вирішилася, повинна відбутися зміна ментального коду. А на це потрібто дуже багато часу. Деякі ж зазначили, що в українців "набута безпорадність", коли вони не вірять у те, що можуть на щось вплинути.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путін оголосив російським підприємцям про націоналізацію частини їхнього бізнесу. І жоден не назвав його бандитом – Невзоров

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:15

"Кремлівський упир дав рабам своїм чергову виставу. Путін належить до тих садистів, які люблять особисто катувати жертви, насолоджуючись їхнім жахом і покірністю. Йому подобається сам запах страху, який випромінює зал, очікуючи чергового кремлівського ...

Коли "СВО" для росіян відійшло на другий план через економічні проблеми, влада РФ "увімкнула" теракти, - соціолог

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:00

Очільник Інституту конфліктології та аналізу Росії, доктор соціологічних наук Олександр Шульга наголосив, що російська влада використовує страх та теракти як засіб контролю, щоб виправдати економічні труднощі громадян, передають Патріоти України. "Щодо...