Вони переходять в наступ: "Публічний допит Януковича – велика помилка", - Фесенко

Президент-утікач Віктор Янукович вдруге з'явитився на українських телеекранах, щоб дати свідчення в якості свідка по одному з епізодів справи Євромайдану.

Після першого зірваного допиту екс-президент влаштував прес-конференцію, що викликала хоч і бурхливу, але все ж таки негативну реакцію українського суспільства. Про це у власному блозі на сайті "Новое время" пише політолог, директор Центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

Ні Янукович, ні його московські господарі не в змозі адекватно оцінити ставлення українців до ростовського втікача. Їм здається, що його будуть сприймати по-іншому, але це не так. До Януковича негативно ставляться не тільки прихильники, а й противники Майдану. Його навіть донбаські сепаратисти недолюблюють.

Янукович і його кремлівські наставники хочуть перейти в правовий наступ по справі жертв Майдану. Вони намагаються звинувачувати чинну владу і правоохоронні органи в тому, що ті не розслідують загибель співробітників «Беркута» на Майдані. Мовляв, кровопролиття було спровоковано самими протестувальниками.

Наскільки успішно Янукович здатний насадити цю повістку? Чесно кажучи, сумніваюся, що йому це вдасться. Тим не менше, сам факт того, що Янукович дає свідчення у справі вбивств на Майдані в якості свідка, підкріплюючи свої слова звинуваченнями, буде викликати обурення і, як це у нас прийнято, багато істерик з усіх боків.

Тому, на мій погляд, не потрібно було влаштовувати публічний допит, і зроблена велика помилка. По-перше, викликає великі сумніви наявність у цьому процесі російської юрисдикції. Яким чином в українському судочинстві виявився задіяний російський суддя? По-друге, яка процесуальна роль Януковича в цьому процесі? Адвокати беркутівців наполягають, що він повинен бути свідком, а сім'ї загиблих майданівців, напевно, вважають, що він має допитуватися як обвинувачений.

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...