Фільм про незаконно ув’язненого в Росії Олега Сенцова показали на Берлінському кінофестивалі

Показ відбувся за повного аншлагу

На 67-му Берлінському міжнародному кінофестивалі відбувся позаконкурсний показ документального фільму Аскольда Курова Процес про незаконно ув’язненого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова.

Про це посол України в Німеччині Андрій Мельник написав у Twitter, повідомляють Патріоти України.

"На #Berlinale2017 пройшла прем'єра фільму Процес про Олега Сенцова та флеш-моб Європейської кіноакадемії з вимогою #FreeSentsov", - зазначив посол.

Показ відбувся за повного аншлагу за участі членів жюрі фестивалю, депутатів Бундестагу, дипломатів.

Зйомки фільму розпочались в липні 2014 року. Режисер Куров особисто знайомий із Сенцовим.

Зйомки тривали в Криму, Києві, Ростові-на-Дону та у Москві більше року. Автори фільму вирішили розповісти історію режисера через інтерв'ю з близькими йому людьми, через його тексти, іноді за допомогою анімації, а також через події, які відбувались впродовж року, зазначається на сайті стрічки.

В серпні 2015 року російський суд засудив українських громадян Олега Сенцова і Олександра Кольченка до 20 і 10 років ув'язнення відповідно за звинуваченням у нібито створенні терористичної спільноти і плануванні теракту.

Росія відмовляється екстрадувати в Україну незаконно засуджених українців, мотивуючи таке рішення тим, що вони нібито отримали російське громадянство після окупації Криму.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 7 травня. Дівчата збиралися у найстаршої подруги і ворожили на суджених і долю

вівторок, 7 травень 2024, 7:05

Православна церква України 7 травня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Зедазнійського та його учнів. За старим стилем сьогодні вшановують мучеників Саву Стратилата та Євсевія. 7 травня українці присвячували посіву овочів та зернових к...

Противник активно впроваджує нові системи організації та нанесення вогневого ураження в ході ведення бойових дій - Костянтин Машовець

вівторок, 7 травень 2024, 5:58

1. Дані по рівню падінню експорту озброєння та військової техніки (ОВТ) та оборонних послуг з ри-фи... . Джерело