"Фінансове братство": У будівлі Мінюсту "процвітає" секта, яка за гроші "зцілює" від невиліковних хвороб (відео)

У центрі Києва просто у будівлі Міністерства юстиції "цілителі від Бога" бурмотінням зцілювали невиліковно хворих та наговорювали багатство, збирали у людей, невідомо за що, останні гроші.

Чи знає керівник Міністерства юстиції Павло Петренко, що відбувається під їхньою вивіскою, коли чиновники розходяться на вікенди, та на яких умовах шарлатанів пустили у будівлю Мінюсту? Журналісту «Надзвичайних новин» вдалося пробратися на дивний концерт, на якому люди знаходилися в стані трансу. В актовій залі Мін’юсту, що на вулиці Артема, переважно літні люди і незаможні. Вони віддають свої останні гроші на служінні зцілення, мріючи про здоров'я, повідомляють Патріоти України.

«Ви звідси підете здоровими, амінь! А якщо ще не підете, то по дорозі зцілитесь. В який момент – не знаю. Але знаю точно, що зцілитесь. А якщо на землі не зцілитесь, то на небі точно зцілитесь, тому що там немає хвороб. Амінь!», - лунає зі сцени.

«Нехай ракові пухлини помруть, хай гепатит і СНІД помруть, хай туберкульоз помре, і нехай прийде до кожної людини твоя цілюща сила. Диявол, я зв'язую тебе», - так виглядає безпосередньо сеанс так званого зцілення.

А для тих, у кого раку і СНІДу немає, розширений перелік: «Розчиняться камені в твоїй жовчі, у жовчному міхурі, амінь, і камінь по нирці теж розчиниться, і підшлункова стане на місце».

Ті, хто прийшов на проповідь, кидають свої гроші у відра, які у залі Міністерства юстиції пускають між рядів.

Методи, якими шарлатани впливають на свідомість

Вони завжди використовують слова «амінь» і «диявол». Завжди демонструють обізнаність на каменях і нирках. І завжди показують свідчення ніби зцілених їхнім дивом.

Згодом ця жінка нібито одужала. Та чи була хвороба взагалі? Звісно, медичної документації ніхто вам не покаже – вірте на слово.

Лікар столичного Інститут раку побаченим просто шокований, бо такі історії – це справді крок до бога, але вже – у власній труні.

«Такі люди нерідко таки потрапляють до лікаря, потрапляють з вкрай важкими захворюваннями. Я не знаю на рахунок каменів в нирках, хоча сумніваюся. Що стосується пухлин – тут сумно. Я не бачив ще нікого, у кого б пухлина взяла і розсмокталася», - каже лікар-гематолог Національного Інститут раку Євген Кущевий.

Псевдо-цілителям і самопрологошеним екзорцистам дипломовані медики дають однозначну оцінку.

«В більшості випадків це просто аферисти, бо я не думаю, що самі ці люди в разі якихось недуг, каменів в нирках, апендициту і ще чогось будуть молитися. Вони сядуть в свою дорогу машину, і поїдуть до хорошого дорогого лікаря, і заплатять гроші, які заробили на шоу для тих, хто залишиться обдуреним», - резюмує лікар-гематолог.

Організатор псевдо лікувальних шоу в Міністерстві юстиції

Звідки взялася у столиці громада «Нове покоління»? «Надзвичайні новини» довідалися: перші її осередки з'явилися в Першотравенську на Дніпропетровщині. Але, схоже, саме зараз пастирі вирішили завоювати і київський неораний ринок.

Психологи кажуть: таке піде слухати далеко не кожен – здебільшого люди самотні, хворі та... бідні.

Засновником на теренах пострадянських республік такого собі «Нового покоління» є мешканець Риги Олексій Ледяєв. Він – головний мисливець саме на тих, кому нудно жити. Зрозумівши, почому опіум для народу, він почав штампувати подібні навколорелігійні організації одна за одною ще наприкінці 90-х. Та спецслужби за ним пильнували. Тож Лєдяєву заборонили в'їзд до Росії, Білорусі, Казахстану, Вірменії та України.

Останнє шоу у Міністерстві юстиції назвали відкриттям церкви в українській столиці.

Церкву, ідейний натхненник і засновник котрої – персона нон-грата, відкрили за тією ж адресою, де розташоване Міністерство юстиції (те, що має контролювати законність і право):

«5 лютого 2017 року в столиці України місті Києві відбулося відкриття церкви «Нове покоління», пастором якої став місіонер і євангеліст Дмитро Макаренко».

Тож, виходить, такі сеанси зцілення у будівлі Мін’юсту планували влаштовувати систематично? Психолог-кримінолог Юрій Ірхін уважно передивляється, як поводяться так звані пастирі:

«Цей харизматичний лідер, що виступає, він говорить поки що не переконливо. У мене є кілька версій. Найголовніша – що це поки відкочування, тренування початківця. Це якийсь початківець сегментики, який просто тренується».

Нова секта – нова «піраміда»

Психолог-кримінолог не виключає, що цей усезцілювальний проект може бути «пірамідою».

«Будується якась фінансова піраміда, під прикриттям благородної місії релігійного руху», - припускає Юрій Ірхін.

Але не факт, що лише фінансова. Не виключено, що майданчик собі готує хтось із політиків. Наприклад, для передвиборчої кампанії, за цілком результативною практикою екс-мера Києва Леоніда Черновецького.

«Наприклад, є 500 тисяч активних адептів. Це означає, що в потрібний момент за цю людину однозначно проголосують 500 тисяч виборців», - пояснює психолог-кримінолог.

Такі прецеденти, коли політики використовували сумнівні майданчики для своїх промов замість проповідей, вже були. Пам’ятаєте Оксану Сироїд на сцені «Відродження»? Разом з нею – кандидат в мери Києва Сергій Гусовський. Після появи цього відео їм довелося не раз виправдовуватися.

Міністр юстиції Петренко не пояснює, як сектанти потрапили у його відомство

Є різниця: винаймати для задурювання голів якесь комерційне приміщення, або ж – потрапити до будівлі Міністерства юстиції? Хто той загадковий протеже сумнівних пастирів? Журналісти намагалися з'ясувати це протягом усього тижня, та марно. За 5 відведених законом днів на офіційний журналістський запит у Міністерстві юстиції так і не відповіли.

Не знайшов часу для інтерв'ю і такий публічний і відкритий міністр юстиції Павло Петренко. Той самий, який витрачає дорогоцінний час на те, щоб власноруч одружувати молодят на Олімпійському стадіоні чи роздавати свідоцтва про народження немовлятам. Чому ж він ховається від простого запитання?

Психолог-кримінолог Юрій Ірхін зазначає, що існування такого роду глобальних великих релігійних культів може кришуватися десь на верхах влади для того, щоб мати в необхідний момент керовану масу людей.

Нині схоже на те, що принаймні публічну лавочку зі сціленням в урядовій будівлі після першого сюжету «Надзвичайних новин» вирішили прикрити. Бо минулої п'ятниці, 3 березня, у Міністерстві мали знову зцілювати від гепатиту, раку, СНІДу і ще багато чого. Раптом зібрання перенесли в інше місце. Тож шоу триватиме, хоча тепер вже не під дахом Мін’юсту.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...