Гаага: Міжнародний суд ООН розглядає позов "Україна проти Росії" (пряма трансляція)

Трансляція ведеться наживо з сайту суду. У Гаазі проходить судове засідання Міжнародного суду ООН за позовом України до Російської Федерації про порушення міжнародних Конвенцій.

У Гаазі проходить судове засідання Міжнародного суду ООН за позовом України до Російської Федерації про порушення міжнародних Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Трансляція доступна на сайті суду.


Очікується, що рішення Міжнародного суду ООН в Гаазі про зобов'язання Росії з припинення протиправних дій проти населення Донбасу та Криму може бути прийнято через 1-2 місяці.

При цьому в повідомленні МЗС України зазначається, що рішення можуть винести вже протягом декількох тижнів. Як зазначають у Міністерстві закордонних справ України, запобіжні заходи для РФ дозволять Суду попередити погіршення ситуації і захистити цивільне населення протягом часу, необхідного для розгляду справи.

При цьому розгляд позову по суті продовжиться незалежно від рішення суду за запитом про застосування заходів, зазначили в МЗС.

Очікується, що слухання про застосування тимчасових заходів триватимуть чотири дні. Україна представить аргументи в понеділок 6 березня та в середу, 8 березня. Російська Федерація представить свої аргументи у вівторок 7 березня та в четвер 9 березня. Слухання починатимуться кожного дня о 10 годині (11-а за Київським часом).

Джерело: UAINFO

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача - Бутусов

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:38

Ситуація на фронті гостро критична, і усім очевидно, що основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача. Ми вміємо створювати інноваційні рішення на полі бою, ал...