Гарячий шоколад: Кому не можна пити цей напій

Тим, в кого є захворювання серця, мозку і нирок, не варто споживати такі гарячі ласощі.

Гарячий шоколад може бути шкідливим. Фото: Так ПростоВчені з'ясували, що у гарячому шоколаді неймовірно багато солі. Тож при деяких захворюваннях краще відмовитися від цього смачного теплого напою, повідомляють Патріоти України.

Як заявили науковці з Університету Королеви Марії, в одній чашці гарячого шоколаду стільки ж солі, скільки в морській воді.

Тож такий напій не рекомендують вживати людям, у яких є хвороби нирок, проблеми з артеріальним тиском та інші недуги, при яких насичена сіллю дієта протипоказана.

Дослідники проаналізували 28 продуктів на вміст солі, до яких увійшли шоколад, салатна заправка і бургери. Вони з'ясували, що деякі марки шоколаду містять у 16 разів більше солі від допустимого максимуму. Одна порція гарячого шоколаду може бути небезпечнішою за пакет із чипсами.

Води Атлантичного океану містять 1 грам солі на 100 мілілітрів. І така ж порція солі міститься у порошку для приготування гарячого шоколаду. Оскільки надмірне споживання солі шкодить здоров'ю серця, мозку і нирок – усім, в кого є захворювання цих органів, не варто пити цього напою.

Та попри це шоколад є дуже корисним для людей з порушеннями зору – шоколад у невеликій кількості приносить користь організму.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд "турбуючих" напрямків: Суми, Харьків... - Костянтин Машовець

понеділок, 6 травень 2024, 4:15

1. На даний момент, діюче на цьому напрямку угрупування військ противника (УВ) "Север" продовжує процес свого оперативного розгортання (він ще не завершенний). . Але, загалом, багатьох це турбує. Особливо, у контексті, так званого, "великого літнього ...