Гарячий шоколад: Кому не можна пити цей напій

Тим, в кого є захворювання серця, мозку і нирок, не варто споживати такі гарячі ласощі.

Гарячий шоколад може бути шкідливим. Фото: Так ПростоВчені з'ясували, що у гарячому шоколаді неймовірно багато солі. Тож при деяких захворюваннях краще відмовитися від цього смачного теплого напою, повідомляють Патріоти України.

Як заявили науковці з Університету Королеви Марії, в одній чашці гарячого шоколаду стільки ж солі, скільки в морській воді.

Тож такий напій не рекомендують вживати людям, у яких є хвороби нирок, проблеми з артеріальним тиском та інші недуги, при яких насичена сіллю дієта протипоказана.

Дослідники проаналізували 28 продуктів на вміст солі, до яких увійшли шоколад, салатна заправка і бургери. Вони з'ясували, що деякі марки шоколаду містять у 16 разів більше солі від допустимого максимуму. Одна порція гарячого шоколаду може бути небезпечнішою за пакет із чипсами.

Води Атлантичного океану містять 1 грам солі на 100 мілілітрів. І така ж порція солі міститься у порошку для приготування гарячого шоколаду. Оскільки надмірне споживання солі шкодить здоров'ю серця, мозку і нирок – усім, в кого є захворювання цих органів, не варто пити цього напою.

Та попри це шоколад є дуже корисним для людей з порушеннями зору – шоколад у невеликій кількості приносить користь організму.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ключові сигнали від Заходу для України після виборів у Росії, - політолог

понеділок, 18 березень 2024, 23:30

"Сьогодні важливий день, у ньому можуть бути сигнали того, як буде розгортатися ситуація навколо війни. Бо сьогодні світ має відреагувати на путінський фарс під назвою вибори", - пише політолог Віктор Андрусів у своєму Телеграм-каналі, передають Патріо...