Вчені з'ясували, що у гарячому шоколаді
неймовірно багато солі. Тож при деяких захворюваннях краще відмовитися від
цього смачного теплого напою, повідомляють Патріоти України.
Як заявили науковці з Університету Королеви Марії, в одній чашці гарячого шоколаду стільки ж солі, скільки в морській воді.
Тож такий напій не рекомендують вживати людям, у яких є хвороби нирок, проблеми з артеріальним тиском та інші недуги, при яких насичена сіллю дієта протипоказана.
Дослідники проаналізували 28 продуктів на вміст солі, до яких увійшли шоколад, салатна заправка і бургери. Вони з'ясували, що деякі марки шоколаду містять у 16 разів більше солі від допустимого максимуму. Одна порція гарячого шоколаду може бути небезпечнішою за пакет із чипсами.
Води Атлантичного океану містять 1 грам солі на 100 мілілітрів. І така ж порція солі міститься у порошку для приготування гарячого шоколаду. Оскільки надмірне споживання солі шкодить здоров'ю серця, мозку і нирок – усім, в кого є захворювання цих органів, не варто пити цього напою.
Та попри це шоколад є дуже корисним для людей з порушеннями зору – шоколад у невеликій кількості приносить користь організму.
19 липня за новим церковним календарем (1 серпня за старим) - день пам'яті преподобної Макрини, сестри святителів Григорія Нісського і Василя Великого. 19 липня за старим календарним стилем - день пам'яті преподобного Сисоя Великого. Макрина жила в IV ...
Українська парамедикиня, командирка медичної служби "Ульф" батальйону "Вовки Да Вінчі" Аліна Михайлова вважає, що росіяни продовжать наступ на Дніпропетровську область та прагнутимуть подальшої окупації регіону. Про це вона розповіла в інтерв’ю проєкту...