Гарний приклад: В Естонії відкриють пам'ятник жертвам радянського комунізму

На Маарьямаї (височина в Талліні, де встановлені пам'ятники тим, хто воював проти фашистської Німеччини) у 2018 роцы буде встановлено меморіал жертвам комунізму.

Прапор Естонії

В 2018 році в Естонії буде встановлено пам'ятник жертвам комунізму, повідомив у суботу, 25 березня, міністр юстиції Урмас Рейнсалу на пам'ятній церемонії, присвяченій річниці депортації естонців до Сибіру.

"Березнева депортація (1949 рік) була злочинним геноцидом проти нашого народу. Ми ніколи не забудемо жертви, повинні пам'ятати і злочинців проти людяності. У майбутньому році ми відкриємо на Маарьямаї (височина в Талліні, де встановлені пам'ятники тим, хто воював проти фашистської Німеччини) меморіал жертвам комунізму, де будуть викарбувані імена всіх жертв", - сказав міністр.

25 березня 1949 року ухвалою Ради міністрів СРСР у Красноярський край і Новосибірську область, а також частково в Іркутську і Омську області в ході операції Прибій були вислані 7,5 тис. сімей або більше 22 тис. жителів Естонії, в тому числі жінок, старих і дітей.

Більшість з них були звільнені в 1958 році, останніх депортованих звільнили в 1965 році. Багато хто до звільнення не дожили.

В Естонії депортація розглядається як геноцид і злочин проти людяності.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...