Газове питання для України вирішуватиме єврокомісар у Москві, – ЗМІ

Марош Шевчович проведе переговори у Москві щодо "зимового пакету" постачання газу в Україну.

Москву найближчим часом має відвідати Європейський комісар з питань енергетичного союзу Марош Шевчович, щоб провести переговори щодо "зимового пакету" постачання газу в Україну.

Європейський комісар з питань енергетичного союзу Марош Шевчович найближчим часом повинен відвідати Москву для переговорів щодо "зимового пакету" поставок газу в Україну, передає Європейська правда з посиланням на чиновника ЄС на умовах анонімності.

"У найближчому майбутньому єврокомісар Шевчович відвідає Москву. І не тільки для обговорення умов зимового пакету, але і для переговорів щодо того, що Україна залишається важливим транзитним партнером і після 2018 року", – заявив він.

Співрозмовник підтвердив, що мова йде про візит, який відбудеться в рамках переговорів про постачання газу в Україну і його безперебійний транзит. "Ці переговори будуть проходити в рамках тристоронніх консультацій між Україною, ЄС і РФ)", - додав він.

Співрозмовник відзначив, що мають відбутися зустрічі як на урядовому рівні, так і з Газпромом. Разом з тим, він порадив не чекати значних зрушень саме після цього візиту.

"Я не очікую, що буде якесь рішення саме зараз. Це лише перші переговори. Але в кінцевому підсумку ми сподіваємося на успіх переговорів щодо зимового пакету", - зазначив представник ЄС.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сухопутні війська ЗСУ показали один зі штурмів на фронті та захоплення росіян у полон (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:15

Українські захисники показали один зі штурмів на фронті. Воїнам вдалося взяти у полон росіян. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Сухопутні війська ЗСУ у Telegram, передають Патріоти України. На опублікованих кадрах зафіксована робота ...

"Тіньовий" флот РФ, що живить війну проти України, вийшов з-під контролю, - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 15:56

Рішення Заходу встановити граничну ціну на нафту змусило Росію збільшити тіньовий флот. Ці танкери перевозять російську нафту у великих кількостях у такі країни, як Китай, Індія та Іран, за вищими цінами, нагадують Патріоти України. Видання The Тelegra...