"Газпром" всі покинули: Австрійська нафтова компанія OMV та інші європейські партнери відмовилися платити за "Північний потік-2"

"Газпром" сам платитиме за будівництво "Північного потоку 2"

Російський енергетичний гігант "Газпром" сплачуватиме самотужки витрати на будівництво трансбалтійського газопроводу "Північний потік - 2", оскільки австрійська нафтова компаія OMV та інші європейські партнери відмовилися від своїх планів.

Про це повідомляє Der Standard.

"Газпром втратив надію на європейських партнерів в проекті газопроводу "Північний потік - 2" - принаймні в найближчому майбутньому", - повідомляє видання. "Газпром" планував реалізувати проект "Північний потік - 2" разом з європейськими нафтовими компаніями Engie, OMV, Shell, Uniper і Wintershall, та при цьому зберегти за собою 50 відсотків плюс одна акція для контролю.

Проте європейські партнери відмовились від фінансової участі у проекті і тепер "Газпром" змушений інвестувати 1,75 млрд євро - вдвічі більше, ніж планувалось. Європейські компанії так і не увійшли в капітал проектної компанії "Nord Stream 2 AG" через протидію польського антимонопольного регулятора, після чого не вдалося реалізувати початкову схему проекту.

Ще у грудні 2016 року у "Газпромі" заявляли, що не бачать ризиків для фінансування будівництва газопроводу "Північний потік-2". Глава російського газового холдингу Олексій Міллер заявляв, що всі учасники проекту підтвердили свою участь в проекті "Північний потік-2", та що проект реалізується строго за графіком.

У грудні 2016 року влада шведського острова Готланд вирішила відмовити "Газпрому" в оренді гавані для "Північного потоку 2".

Як відомо, проект "Північний потік-2" передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...