Генпрокуратура підозрює нардепа у підкупі своїх колег і не тільки

В поле зору прокурорів потрапило міжфракційне депутатське об'єднання "Депутатський контроль"

Генеральна прокуратура підозрює керівника громадської організації і секретаріату міжфракційного депутатського об'єднання "Депутатський контроль" в дачі хабарів депутатам Верховної Ради.

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду Києва від 21 лютого, передають Патріоти України, посилаючись на Українські Новини.

Згідно з матеріалами слідства, в кінці 2014 року керівник ГО "Депутатський контроль" (за даними організації ним є Вадим Руденко – ред.) і ще один громадянин створив організовану групу для вчинення злочинів.

Їх підозрюють у вимаганні коштів, дачі хабарів посадовим особам вищих органів влади за сприяння у вирішенні питань в своїх інтересах і в інтересах третіх осіб.

Зокрема, керівник секретаріату об'єднання "Депутатський контроль" з посібником шукали депутатів Ради, які за грошову винагороду погоджувалися на участь у передбачених заходах (виступ на сесіях Верховної Ради на підтримку певного законопроекту, підписання потрібного депутатського запиту чи звернення, участь в організованих конференціях, брифінгах, круглих столах, нарадах і т.д.).

Надалі для цих злочинів були залучені ще ряд людей.

Встановлено, що вказані особи координують свою діяльність з керівником ГО "Донбаське земляцтво Києва" та ГО "Народна експертна рада", через які здійснюється фінансування.

В ході розслідування було встановлено ще одну організовану групу, яку підозрюють у дачі хабарів вищим посадовим особам. До складу зазначеної організованої групи увійшли: колишній помічник екс-міністра освіти і науки та 5 фізосіб.

Також встановлено, що грошові кошти для фінансування вищевказаної організованої групи отримували через конвертаційний центр від невстановлених фізичних і юридичних осіб Росії.

Вказується, що 20 лютого в одного з учасників злочинної групи провели обшук і вилучили 15 тисяч євро і 20 тисяч доларів.

Руденко раніше був помічником депутата від фракції "Народний фронт" Максима Полякова. У міжфракційне депутатське об'єднання "Депутатський контроль" входять 10 депутатів від "Народного фронту", 7 депутатів від фракції "Блоку Петра Порошенка", 1 депутат від Радикальної партії Олега Ляшка та 2 позафракційних.

Міжфракційне депутатське об'єднання "Депутатський контроль" - створене у Верховній Раді 9 грудня 2014.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Обстріли. Влада. Безпека

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Влада виявилася неготовою до нинішніх інтенсивних обстрілів. Гроші було освоєно не для ефективного забезпечення оборони. Наближається криза. Новий обстріл. І кожного разу – інший малюнок атаки. Одна мета: знищити Україну. І збудувати світ, де людожери ...

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....