Генпрокурор Луценко: Я особисто бачив матеріали, що свідчать про співпрацю нардепа Онищенка з російськими спецслужбами

Генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів про "тонни доказів" фінансових та інших кримінальних порушень, до яких може бути причетний народний депутат Олександр Онищенко.

Про це пишуть ПУ з посиланням на Інтерфакс :

"Процесуальні керівники, які співпрацюють з СБУ, доповідають мені, і я особисто бачив матеріали, які свідчать про те, що громадянин Онищенко, за словами його найближчого оточення, співпрацює з російськими спецслужбами", - сказав генпрокурор на брифінгу в четвер у Києві, відповідаючи на запитання щодо компромату, переданого О.Онищенком у США.

При цьому він додав, що нині це не є юридичним доказом, але "багато про що свідчить".

Генпрокурор нагадав, що НАБУ і САП продовжують розслідування справи за підозрою О.Онищенка у створенні злочинної організації з розкрадання держкоштів.

Він також наголосив, що і в Генпрокуратурі є кримінальне провадження стосовно фірм О.Онищенка, що не охоплені кримінальною справою, яку розслідує НАБУ, наприклад щодо нафтової вишки в Херсонській області, яка свого часу була захоплена російськими військами.

"Після того, як російські війська відійшли, пан Онищенко підписав угоду з державними газовими структурами і почав займатися цією вишкою. Наші матеріали свідчать про те, що відтоді газ без належного документального оформлення йшов до окупованого Криму. На мою думку, це означає протизаконну співпрацю з окупаційним режимом", - наголосив Ю.Луценко.

У цьому ракурсі, як зазначив генпрокурор, інформація про можливу співпрацю О.Онищенка з російськими спецслужбами виглядає цілком імовірною.

Крім того, Ю.Луценко розповів, що в Генпрокуратурі є "кілька тонн документальних доказів фінансових, зокрема незаконних угод фірм з орбіти пана Онищенка".

Він також повідомив, що прокуратура здійснює процесуальне керівництво в одному з проваджень, "за яким у нас будуть результати найближчими днями".

"Ми очікуємо отримати від одного зі свідків докази незаконних дій громадянина Онищенка не лише у газових справах", - сказав Ю.Луценко, не уточнивши при цьому деталі.

Він вважає, що про всі ці факти О.Онищенко та його адвокати знають, і тому "він вирішив піти на випередження" (йдеться про передані США записи начебто його бесід із президентом України Петром Порошенком).

"На громадянина Онищенка та його злочинну організацію є чимало доказів. Коли він заявляє, що хоче працювати з українськими правоохоронцями та структурами, але вони чомусь не хочуть йти до нього до Лондона, відповідь дуже проста: громадянин України має свідчити в Україні", - підсумував Ю.Луценко.

Як повідомлялося, народний депутат О.Онищенко, який перебуває за межами України, заявляє, що передав США компромат на президента П.Порошенка. Він звинувачує Адміністрацію президента в "скуповуванні" голосів у парламенті через нього і кількох інших депутатів.

За інформацією ЗМІ, протягом року О.Онищенко записував свої бесіди з П.Порошенком на ручний годинник із диктофоном. "Ви почуєте голос гаранта, щоб усі ілюзії зникли про любов до держави та України, до народу. Я два роки щільно йшов із ним і добре його знаю", - заявив депутат.

О.Онищенко повідомив, що передав цей компромат американським спецслужбам 29 листопада. "Вони прилітали до мене в Європу", - сказав він і продемонстрував копію листа від кримінальної прокуратури США.

Як повідомлялося, на брифінгу в четвер керівник Головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук заявив про початок досудового слідства стосовно оголошеного в національний розшук депутата О.Онищенка за ознаками державної зради. Зокрема, було сказано про те, що з метою ухилення від відповідальності на території України він погодився на співпрацю з російською владою для дестабілізації ситуації в Україні, і що О.Онищенко "готує масовану інформаційну атаку на владу у рамках стратегії, погодженої з російською стороною".

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...

Навпроти домашньої церкви спікера Джонсона з'явився великий рекламний щит із фото зруйнованої баптистської церкви в Бердянську, - політтехнолог Голобуцький

четвер, 25 квітень 2024, 0:00

"Тепер і The Financial Times підтвердила, що саме євангельські християни допомогли переконати спікера Джонсона розблокувати допомогу Україні: в останній тиждень лютого навпроти домашньої церкви Майка Джонсона в Бентоні, Луїзіана, з'явився великий рекла...