Геращенко: Росія нарахувала 167 тисяч українців, які від початку війни на Донбасі отримали паспорт РФ

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook перший віце-спікер парламенту, представник України в Тристоронньої контактній групі Ірина Геращенко.

За даними російського відомства, найбільше охочих стати росіянами було у 2016 році.МЗС РФ передало Україні інформацію щодо кількості українців, які від початку війни на Донбасі у 2014 році отримали російське громадянство. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook перший віце-спікер парламенту, представник України в Тристоронньої контактній групі Ірина Геращенко."Разом із МЗС України нам таки вдалося дотиснути і отримати від РФ інформацію відносно тих громадян України, які набули громадянства РФ і статус біженців", - написала вона. Водночас, за словами Геращенко, в отриманій інформації від російського МЗС кількість біженців трохи відрізняється від довідки місячної давнини.

"Згідно з нотою МЗС РФ, у період з 2014 до 2016 року громадянства Російської Федерації набуло майже 170 тисяч громадян України. Зокрема, в 2014-му - 24 141 особа, в 2015 - 67 400, за 9 місяців 2016 - 75 497 осіб", - наголосила вона. Окремо перший віце-спікер парламенту зазначила, що дипломатичне відомство не дало інформації, скільки з цих громадян виїхали з окупованого Донбасу, "й очевидно, що переважна більшість вказаних громадян - це паспортизація кримчан, яких масово роблять громадянами РФ".Геращенко запевнила, що тепер будуть вимагати відомості про те, скільки з цих нових громадян РФ кримчан і скільки пенсіонерів в контексті дискусії про виплати пенсій."Ну, і щодо біженців, то цей статус у РФ за 2,5 воєнних роки отримало близько 350 українців, зокрема, в 2014 - 240 осіб, в 2015 - 84 особи, в 2016 - 31 особа", - додала вона.

Нагадаємо, раніше у Державній міграційній службі України повідомили, що за 2 роки війни українське громадянство отримали понад 6 тисяч росіян. Серед них за указом президента - 357 громадян РФ.

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Лупити по російським НПЗ - це щастя ескалації на шляху до перемоги. Без дизелю рашисти стануть на коліна", - журналіст

понеділок, 29 квітень 2024, 9:23

"Якщо чесно, бомбьожки НПЗ стали для мене єдиним дофаміном. Коли розплющую очі зранку, то перше в нічних новинах - скільки й де рашисти нам розхерачили об'єктів. Якщо немає нашої нафтопереробної симетрії - стає геть грустно. Бо це дуже дієва річ", - пи...

"Командир - козлина! Отправил на штурм, а себе забрал карту з деньгами и купили себе машину" - полонений окупант (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 8:40

Ростовцев Дмитро Володимирович, 20.07.1980, Саратовська область, 27-а стрілецька дивізія. . Командир обдурив, відправивши на штурм, забрав банківську картку солдата і купив собі на ці кошти авто. Ростовцеву вдалося втекти з розташування, але кордон пе...