Герой нашого часу: Як львівський коп у позаслужбовий час врятував жінку

У Львові патрульний Микола Калакура в позаслужбовий час врятував жінку, в якої зупинилося серце. До приїзду "швидкої" він робив їй непрямий масаж серця.

Микола Калакура

"Сьогодні мої батьки поверталися з магазину і моїй матері стало погано, вона знепритомніла (вже пізніше дізналися, що проблеми з серцем). Батько розгубився почав плакати і кричати про допомогу, в цей момент проїздив хлопець, який зупинився та підбіг до матері, оглянув і сказав терміново викликати "швидку". Сказав, що пульсу немає й почав робити непрямий масаж серця аж до приїзду "швидкої", яка прибула за 15 хвилин", - написав у Facebook син потерпілої, передають Патріоти України.

Згодом з'ясувалося, що рятівник - інспектор патрульної поліції, командир роти четвертого батальйону Микола Калакура. Дізнався, що став героєм вже згодом, коли почали телефонувати колеги по роботі.

"Повертався з спортзалу, побачив, що на землі лежить жінка, а поряд чоловік махає руками. Я зупинився та сказав негайно викликати "швидку". Пульсу не було, тому я почав робити масаж серця до приїзду "швидкої". Навіть не знав її долі, поки не зателефонували з управління. Я ж нічого такого не зробив, добре, що все гаразд", - зазначив він.

Син потерпілої дізнався що це патрульний - випадково. Запитав у медиків прізвище, яке вони записали, та знайшов рятівника в інтернеті. "Хочу сказати велике дякую, дякую що не пройшли байдужо! Дякую, що зробили все від вас належне – дякую вам!" – написав син врятованої жінки. В управлінні патрульної поліції Львівської області повідомили, що це вже не перше врятоване ним життя.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...