У новому дослідженні, проведеному організацією World Coffee Research, говориться, Ефіопія - п'ятий за величиною виробник кави у світі - може втратити до 60% сільськогосподарських земель до кінця століття через зміну клімату, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Аспекты".
Фахівці виявили, що поєднання зменшеної кількості дощів і підвищення температури може мати істотний вплив на райони вирощування кави у Ефіопії. Але зміна клімату не просто зменшує кількість вирощуваної кави - вона також може знизити якість продукту, попереджають експерти.
Коли середньодобова температура підвищується, дозрівання кави відбувається занадто швидко, а це означає, що у бобів немає часу на належне вироблення складних ароматичних елементів, які впливають на підсумковий смак кавового напою.
Також дослідники прогнозують, що попит на каву зросте вдвічі до 2050 року, у той час як площа земель, придатних для її вирощування, скоротиться майже у два рази. За словами дослідників, навіть якщо виробництво кави різко знизиться у одній країні, такий як Ефіопія, це матиме неабиякий вплив на її економіку.
Так, наприклад, у Ефіопії виробництво кави Арабіка становить майже четверту частину всіх експортних надходжень країни, у той час як 15 мільйонів чоловік, або 16% населення, заробляють собі на життя вирощуванням кавових бобів.
Журналіст та блогер «Апостол» Дмитро Карпенко після початку повномасштабного вторгнення взяв інтерв’ю у більш як півтора тисяч полонених росіян. На каналі «Ісландія» Карпенко поділився, яка історія, розказана окупантом, змусила волосся на його голові р...
У липні росіяни окупували 564 кв. км території України, вийшовши фактично на ті самі цифри, що і в червні. Про це повідомляє DeepState у суботу, 2 серпня, передають Патріоти України. Аналітики провели кореляцію між штурмовими діями та відношенням окупо...