У новому дослідженні, проведеному організацією World Coffee Research, говориться, Ефіопія - п'ятий за величиною виробник кави у світі - може втратити до 60% сільськогосподарських земель до кінця століття через зміну клімату, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Аспекты".
Фахівці виявили, що поєднання зменшеної кількості дощів і підвищення температури може мати істотний вплив на райони вирощування кави у Ефіопії. Але зміна клімату не просто зменшує кількість вирощуваної кави - вона також може знизити якість продукту, попереджають експерти.
Коли середньодобова температура підвищується, дозрівання кави відбувається занадто швидко, а це означає, що у бобів немає часу на належне вироблення складних ароматичних елементів, які впливають на підсумковий смак кавового напою.
Також дослідники прогнозують, що попит на каву зросте вдвічі до 2050 року, у той час як площа земель, придатних для її вирощування, скоротиться майже у два рази. За словами дослідників, навіть якщо виробництво кави різко знизиться у одній країні, такий як Ефіопія, це матиме неабиякий вплив на її економіку.
Так, наприклад, у Ефіопії виробництво кави Арабіка становить майже четверту частину всіх експортних надходжень країни, у той час як 15 мільйонів чоловік, або 16% населення, заробляють собі на життя вирощуванням кавових бобів.
"Шумові ефекти за океаном заважають повною мірою оцінити історичні події, які зараз розгортаються в Європі. На тлі 80-річчя перемоги над нацизмом погоджено рішення про ремілітаризацію Німеччини. Майбутня коаліція готова переглянути політику, яка сягає ...
Після того, як президент США Дональд Трамп наказав припинити постачання зброї до України, вантажні літаки з військовою допомогою, що вже перебували у повітрі, були змушені повернутись. Про це повідомляє Sky News, передають Патріоти України. "Постачання...