Глобальне потепління завдає удару по кавоманах

​Зміна клімату загрожує людству не тільки глобальними катаклізмами, а й значним погіршенням якості кави.

У новому дослідженні, проведеному організацією World Coffee Research, говориться, Ефіопія - п'ятий за величиною виробник кави у світі - може втратити до 60% сільськогосподарських земель до кінця століття через зміну клімату, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Аспекты".

Фахівці виявили, що поєднання зменшеної кількості дощів і підвищення температури може мати істотний вплив на райони вирощування кави у Ефіопії. Але зміна клімату не просто зменшує кількість вирощуваної кави - вона також може знизити якість продукту, попереджають експерти.

Коли середньодобова температура підвищується, дозрівання кави відбувається занадто швидко, а це означає, що у бобів немає часу на належне вироблення складних ароматичних елементів, які впливають на підсумковий смак кавового напою.

Також дослідники прогнозують, що попит на каву зросте вдвічі до 2050 року, у той час як площа земель, придатних для її вирощування, скоротиться майже у два рази. За словами дослідників, навіть якщо виробництво кави різко знизиться у одній країні, такий як Ефіопія, це матиме неабиякий вплив на її економіку.

Так, наприклад, у Ефіопії виробництво кави Арабіка становить майже четверту частину всіх експортних надходжень країни, у той час як 15 мільйонів чоловік, або 16% населення, заробляють собі на життя вирощуванням кавових бобів.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...