"Голосування виборців за недоброчесних кандидатів - запорука непереможності української корупції", - Портников

Одні і ті ж люди можуть обурюватися корумпованістю влади в цілому, не любити президента або прем'єра, а на виборах мера рідного міста віддавати голоси представнику місцевої корупційної вертикалі.
Геннадій Труханов. Фото: SKELET-info.

"Голосування виборців за недоброчесних кандидатів - запорука непереможності української корупції. Навряд чи затримання Геннадія Труханова в аеропорту Бориспіль стало великою сенсацією для тих, хто стежив за розгортанням ситуації навколо мера Одеси останніми місяцями", - пише оглядач Віталій Портников у статті для espreso.tv, передають Патріоти України, та продовжує:

"Однак розуміння того, що Труханів може бути частиною корупційної вертикалі, висловлювалося не місяці - роки. Що не завадило йому знову стати одеським градоначальником. І може тільки допомогти зараз виплутатися з неприємної історії. Колега Труханова, мер іншого великого українського міста, Геннадій Кернес, ходить на судові засідання вже кілька років поспіль. І при цьому продовжує керувати Харковом.

Однак мером Харкова - як і мером Одеси Труханова - Кернеса не призначили. Харків йому довірили городяни. У цих підсумках голосування - запорука непереможності української корупції. Одні і ті ж люди можуть обурюватися корумпованістю влади в цілому, не любити президента або прем'єра, а на виборах мера рідного міста віддавати голоси представнику місцевої корупційної вертикалі. Тому що «хороший господарник». Тому що «свій».

Тому що немає виразної альтернативи. Тому що неприйняття корупції - це про тих, хто в Києві, а не про реальне життя у власному місті. Таке голосування, як правило, прощає і підозри у вибудовуванні олігархічної піраміди, і реакційні політичні погляди. І стає захистом від правоохоронних органів на довгі роки.

Тому що у такого мера - навіть під підозрою - потужний ресурс. Ресурс підтримки громадян і кланів одночасно. Саме голосування на місцевих виборах після Майдану переконало мене, що країна ще не так скоро зміниться. А потрібні реформи - такі, як реформа місцевого самоврядування - призведуть до посилення влади тих, хто не хоче змін.

Поки на чолі таких міст, як Одеса чи Харків, будуть перебувати люди із відомим минулим і невиразним теперішнім, на успіх у майбутньому розраховувати не доводиться".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...