Голова ОБСЄ Себастьян Курц: "У складності ситуації в країні переконався особисто"

В ОБСЄ зрозуміли, що треба збільшувати кількість спостерігачів в Україні і не тільки

В Україні необхідно збільшити число спостерігачів у складі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, а також зміцнити технічний потенціал і збільшити години патрулювання уздовж лінії зіткнення.

Про це на засіданні Ради Безпеки ООН заявив міністр закордонних справ Австрії голова ОБСЄ Себастьян Курц, пише Центр новин ООН, інформують Патріоти України.

"Одним з центральних питань, з якими доводиться мати справу ОБСЄ, - криза в Україні та навколо України. Ця криза має ряд аспектів: це анексія Криму, поставки зброї на Донбас, роль Російської Федерації, здійснення Мінських угод і численні акти насильства. Всі ці питання регулярно обговорюються в ОБСЄ ... ", - сказав Курц.

Він додав, що в складності ситуації в країні переконався особисто під час свого візиту в Україну в січні 2017 року.

Курц підкреслив, що обов'язково потрібно забезпечити безперешкодний доступ гуманітарних організацій до людей, яким потрібна допомога.

Він нагадав, що дуже важливо, щоб сторони дотримувалися Мінських угод.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...