"Гомосовєтікуси" інтелектуальної еліти: Українські "експерти" як "корисні ідіоти" Кремля

Російські маніпулятори ніби грають на інструменті – натискають в потрібний момент потрібну клавішу з черговим проросійським українським «експертом».

Петро Толочко: «чия Анна Ярославна? – вона наша, вона спільна наша… все було російське, в тому числі була росіянкою і Анна Ярославна»Російські маніпулятори ніби грають на інструменті – натискають в потрібний момент потрібну клавішу з черговим проросійським українським «експертом».

Останній приклад – вчорашній виступ українського археолога, історика, професора Петра Толочка в ефірі «Росія 24». Толочко – ідеальний «корисний ідіот»: «нікуди ми від Росії не дінемося, це наш стратегічний партнер на всі наступні століття», «біологічно українці і росіяни – один народ», «можна було модифікувати СРСР, а не розвалювати і руйнувати, єдність так чи інакше відновиться», «російська мова – рідна для Шевченка» та інші вигідні Росії ідеї він із задоволенням озвучує і навіть намагається доводити за допомогою лже-аргументів.

Конкретно у вчорашньому ефірі він лестив ворожим пропагандистам: «мені здається, що у вашій студії чітко і грамотно розставлені всі крапки над «i», «чия Анна Ярославна? – вона наша, вона спільна наша… все було російське, в тому числі була росіянкою і Анна Ярославна», «коли я слухав інтерв’ю Володимира Володимировича Путіна, мені нічого не різонуло, не здалося чогось неприродним, що він щось присвоює».

Я особисто прощаю цю витівку історику, адже йому вже під 80 років. Всяке буває, знаєте, можна списати на старечий маразм і відсутність розуміння об’єктивної реальності. Але коли я дізнався, що цей «учений» останні 30 років(!!!) був директором Інституту археології Національної Академії Наук України, у мене стався напад люті.

Саме такі «гомосовєтікуси» інтелектуальної еліти заважають вирватися українцям з імперських кайданів. Вони звикли працювати в сфері історії або будь-якої іншої науки, виключно обслуговуючи радянську пропаганду й ідеологію. І відмовляються перезавантажити свій світогляд.

Не дивно, що такі русофильные персонажі нікому не цікаві, крім Кремля, який з легкістю заманює їх в капкан пропагандистів. Ті струшують з них пил і перетворюють з даремних ідіотів в корисних – дають їм можливість висловитися і заодно почухати своє самолюбство. Цей же Толочко, наприклад, в минулому році давав інтерв’ю «Українського вибору» Медведчука, в якому наполегливо доводив, що Україні потрібно федеративну державу.

І таких антиукраїнських «експертів» в Україні залишилося досить багато. Більш того, у них є свої послідовники, «ватні» «падаваны». Всіх їх викине на узбіччя історії, як не пройшли природний відбір в ході еволюції свідомості.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...