Гонтарєва попередила про високу інфляцію

Серед причин знову називають підвищення мінімалки

Інфляційні очікування українців залишалися високими. Цьому сприяли коливання курсу долара. Про це розповіла голова Національного банку Валерія Гонтарева, інформують Патріоти України.

"Ситуація на валютному ринку стримувала інфляцію. У другій половині лютому ситуація стабілізувалася. Якщо в січні мали продавати валюту, то в лютому змогли поповнити запаси", - сказала вона.

НБУ купив з початку року $81 млрд США.

"У перші три квартали року буде висока інфляція, але вона повернеться до норми у четвертому кварталі. Інфляція уповільниться до 9,1% до кінця року. На ціни тиснутиме приватне споживання, підвищення мінімальної зарплати", - сказала вона.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія припинила використовувати Кримський міст для забезпечення військ, - ЗМІ

понеділок, 6 травень 2024, 21:43

Росія почала використовувати сухопутні маршрути в окупованому Криму для забезпечення своїх військ в Україні після неодноразових українських атак на Керченський міст. Про це повідомляють аналітики The Independent і Molfar, передають Патріоти України. Ан...

"Літакопад" триває: У Росії розбився Су-34 з екіпажем на борту

понеділок, 6 травень 2024, 20:43

"Женя та Володя. Досвідчений, підготовлений, злітаний, бойовий екіпаж", - так характеризує росіян пропагандист. Водночас інший російський пропагандистський канал про авіацію написав, що два льотчики загинули в Африці. Там вони "надавали допомогу у навч...