"Господь завжди допомагає тим, хто захищає рідну землю": Різдвяна ніч у зоні АТО, - зворушлива розповідь

Тієї ночі знову стріляли, а наші воїни охороняли сон і спокій своїх дітей...

Видання "Народна Армія" опублікувало зворушливий пост про святкування Різдва у зоні АТО. Додати нічого, просто цитую:

"Звісно, що по-домашньому не зустрінеш свято в бойових умовах. Але зірка, яка символізує народження Ісуса Христа, зійшла у небі й над обпаленим війною Донбасом.

…У кімнаті яскраво горіло світло, на ялинці гойдалися іграшки, і різними кольорами переливалися гірлянди. Ошатно вбрана дівчинка Юлечка чекала на чудову святкову мить, визирала у вікно, сподіваючись скоріше побачити першу зірку на небі, котра сповістить про настання Різдва. На той час у їхній родині тривали останні приготування до Святвечора. Мати варила кутю й доліплювала вареники, а її семирічна донечка Юлечка допомагала прикрашати стіл.

Радісні приготування невдовзі завершилися: всі необхідні за християнською традицією 12 страв стояли на столі, свічки було засвічено, і на небі з’явилася довгождана зірка. Тож треба було сідати за святковий стіл, радіти народженню Сина Божого й загадувати бажання, які неодмінно мають здійснитися впродовж року.

— Я хочу, щоб якнайшвидше закінчилася війна, в Україні запанував мир та щоб наступного Різдва Христового поруч із нами був мій тато, — з надією, поблискуючи очима, одразу мовила маленька дівчинка. І додала: — Матусю, а тата теж привітають сьогодні з Різдвом, йому передадуть якісь смачні гостинці, про нього не забудуть?

— Ні, донечко, не забудуть, — приховуючи від дитини хвилювання, відповіла мати.

Так, як і чимало хто з наших співвітчизників, її чоловік і батько її донечки цього Святвечора був на одному з опорних пунктів у районі проведення АТО.

Історія цієї сім’ї схожа на долі тисяч людей. Розпочинається велике радісне свято, а рідні не можуть його зустріти разом: донька мріє бути поруч із татом, а тато на війні. Вона загадує бажання про мир і, дивлячись на достаток на столі, хвилюється, щоб і її тато також був нагодований. Жінка намагається бути радісною, але повною мірою це їй не вдається…

Звісно, що по-домашньому свято в бойових умовах не зустрінеш. Але зірка, яка символізує народження Ісуса Христа, зійшла у небі й над Донбасом. Як і належить, на столі 12 страв, а також цитрусові, торти, печиво та інші продукти. Таким був раціон харчування з нагоди Святвечора для воїнів однієї з механізованих бригад, які служать на лінії зіткнення на Донецькому напрямку. У Святвечір до них завітав керівник сил АТО.

— Я добре розумію, що суворий солдатський побут не замінить домашнього затишку. Але так сталося, що сьогодні ви вимушені тримати оборону в одній із найгарячіших точок АТО. Передаю вам щирі слова вітання та вдячності за це від Президента України, Міністра оборони й начальника Генерального штабу — Головнокомандувача ЗС України. Бажаю вам витримки, наснаги, миру. Та обов’язково повертайтеся додому живими й здоровими. Господь завжди допомагає тим, хто захищає рідну землю, вірю в те, що Він захистить і вас, — наголосив керівник АТО.

Приємно було побачити в себе у гостях дітей і пораненим військовослужбовцям, які перебувають на лікуванні у військовому госпіталі в одному з прифронтових міст. Школярі завітали до них із вертепом та всіляко підбадьорювали їх, даруючи гаму позитивних емоцій. Вони співали пісні, танцювали, а дорослі, скалічені війною чоловіки, усміхались і, дивлячись на них, через сотні кілометрів відстані поверталися подумки до своїх дітей та онуків.

— Підтримати захисників України важкої для них години — це наш святий обов’язок. Адже завдяки їм наші діти мають змогу жити в мирі та злагоді й впевнено дивитися в майбутнє, — по-материнськи від щирого серця висловилася в госпіталі на адресу наших солдатів керівниця дитячого гурту Тетяна Федорець.

А ще, як і зазвичай, на Різдвяні свята наші позиції обстрілювали з мінометів, гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. На жаль, серед українських солдатів були поранені.

Кожен у нашій країні зустрів свято Різдва Христового по-різному: хтось у бліндажі, а хтось — у затишній, теплій квартирі. Семирічна Юлечка разом із мамою пішла відпочивати. Люди вже почали розносити одне одному вечерю, а вона потроху засинала — з надією, що її різдвяні бажання неодмінно здійсняться. А там, за кілька сотень кілометрів від неї в Різдвяну ніч так і не зміг зімкнути очей її батько. Тієї ночі знову стріляли, а наші воїни охороняли сон і спокій своїх дітей".

В’ячеслав ДІОРДІЄВ, "Народна Армія".

Опублікував: Церковний Цинік
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На Херсонщині для окупантів настало справжнє пекло: До Криму прибула велика "партія" 200-з та 300-х російських загарбників

четвер, 9 травень 2024, 3:25

Українські вояки посилюють вогневий вплив на загарбників. Нові поставки артилерійських снарядів та ракет від союзників вже дають про себе взнаки. У тимчасово окупованому Джанкої (Крим) фіксується прибуття великої кількості поранених та ліквідованих оку...

В Росії настали омріяні сталінські часи: Друзів Гіркіна звинувачують у роботі на ЗСУ, - Казанський

четвер, 9 травень 2024, 0:30

"Z-патріоти шоковані й обурені - російське ФСБ звинувачує друзів Стрєлкова-Гіркіна у роботі на Україну. Кілька чоловік були затримані на Тульщині. Поки Стрєлков сидить у тюрмі за те, що надто сильно любив вітчизну і воював у її війні проти України, йог...