Градус невдоволення кримчан окупаційною владою зростає

В першу чергу ‒ через погіршення життя простих кримчан.

Ілюстративне фото

Щось не так у «королівстві» кримському. Чим більше спілкуюся з людьми в Криму, тим більше помічаю, що градус невдоволення зростає. І в першу чергу ‒ через погіршення життя простих кримчан. Це й не дивно ‒ адже рівень управлінського менеджменту в «нових» органах виконавчої влади й місцевого самоврядування в Криму просто не витримує жодної критики. Про це вже говорять привселюдно не якісь там місцеві ліберали, а навіть ті, хто, здавалося б, має мовчати про провальну управлінську політику в «російському Криму».

Рівень управлінського менеджменту в «нових» органах виконавчої влади й місцевого самоврядування в Криму не витримує жодної критики

Ось ветеран «російського руху» Криму Олександр Забара стверджує, що такого бездарного керівництва у Криму, зокрема, в Білогірському районі, ще не було за всю історію півострова.

Про невідповідність необхідному рівню кваліфікації й управлінської ефективності більшості місцевих керівників заявив і «спікер» Держради Криму Володимир Константинов.

«У нас дуже великий рівень недовіри до чинних голів адміністрацій, які ще займають свої місця. За підсумками минулого року в повній мірі тільки чотири голови адміністрації витримали іспит за всією сумою факторів, разом із освоєнням бюджету, реалізацією соціально-економічних програм на місцях, оцінкою їх виборцями, результатами виборів», ‒ сказав Константинов.

Прості ж кримчани вже не нарікають, а відкрито обурюються.

Із минулого місяця почалися невиплати зарплат і авансів учителям шкіл і співробітникам дитсадків у Криму. За інформацією жителя Білогірського району, громадського працівника Іллі Большедворова, що приїхав із Росії, вихователь дитячого садка повідомила йому, що призупиняє свою роботу до виплати їй заробітної плати. Люди в шоці, в багатьох кредити, які потрібно вчасно гасити, а без зарплати цього зробити не виходить.

Спілкуюся з підприємцями, вони кажуть, що складається враження, ніби їм оголосили війну

Ще гірша справа у кримського малого бізнесу. Спілкуюся з підприємцями, вони кажуть, що складається враження, ніби їм оголосили війну. На закриття підприємницької діяльності з ранку вишиковуються цілі черги в Сімферополі. Підприємців тиснуть наповну. Не дають торгових місць, штрафують на величезні суми.

Розповідають, що ринковики, які залишилися без робочих місць, після знесення їхніх торговельних точок на Центральному ринку в Сімферополі вирішили разом іти до Аксьонова, але їх не пустили до Радміну й навіть розмовляти не стали.

Роботи нормальної немає для простих людей, усе пристойне тільки по блату від «команди переможців». Ось, що пише з цього приводу сімферополець Олександр Звєздін:

«Сьогодні я був у Кримській службі зайнятості. Шукаю більш оплачувану та престижну роботу. На дошці знайшов. Рівень зарплат учителів: учитель російської мови ‒ 9 тисяч 300 рублів. Учитель образотворчого мистецтва ‒ 10 тисяч. Він малює. Учитель фізкультури ‒ 11 тисяч. Він стрибає і кидає м'ячик. Учитель музики ‒ 13 тисяч. Він співає».

На такі зарплати в Сімферополі можна лише вести жалюгідне існування, і то ‒ за наявності власного кутка.

Складається відчуття, що є дві паралельні реальності. Одна ‒ як дійсно живуть кримчани, а друга ‒ що показує телеканал «Крим24» ‒ як усе добре на півострові та які високі рейтинги довіри в «команди переможців».

Як би не старався «Крим24» твердити, що все добре і прекрасно в «рідній гавані», життя у кримчан від цього кращим не стає

Що ж відбувається в «королівстві» кримському? Адже як би не старався «Крим24» твердити, що все добре і прекрасно в «рідній гавані», життя у кримчан від цього кращим не стає. Як то кажуть, скільки не кажи «халва», а солодше в роті від цього не стане. Потрібні справи, потрібна ефективна робота держуправлінців, а її немає. А тому градус невдоволення кримчан зростає, і це в переддень президентських виборів у Росії. Відчуваю, що з такими темпами на вибори президента прийде ще менше кримчан, ніж на вибори до Держдуми...

Автор: Зарема Сейтаблаєва, кримчанка, блогер (ім'я та прізвище автора змінені з міркувань безпеки)

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...