Гробове мовчання: Політолог розповів, що саме Трамп не зміг пробачити Тіллерсону

Дональд Трамп звільнив главу Державного департаменту США.

Рекс Тіллерсон - звільнений глава Держдепу США. Фото: en.wikiquote.orgПолітолог-міжнародник Пітер Залмаєв прокоментував звільнення глави Держдепу США, повідомляють Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Рекс Тіллерсон очолював Держдепартамент США з 20 січня 2017 року, відтоді як Трамп став президентом. У минулому він був керівником нафтової компанії і дипломатичною роботою ніколи не займався. У російсько-українському конфлікті Тіллерсон був на нашому боці і завжди вважав питання України пріоритетним для США.

Чутки про відставку Тіллерсона ходили вже давно, зокрема, у зв'язку із серйозними розбіжностями в позиціях Трампа і керівника американського зовнішньополітичного відомства. Залмаєв передбачав відставку Тіллерсона ще в грудні минулого року.

"Від початку президентства Трампа і призначення Тіллерсона на посаду держсекретаря американський президент був розчарований своїм підопічним, враховуючи те, що Тіллерсон йшов всупереч традиційній політиці США у міжнародних відносинах. І це заважало Дональду Трампу у своїх намірах по цілому ряду зовнішньополітичних питань", – вказав він.

Крім того, однією з причин звільнення могла бути нелояльність глави держдепу до президента. «Що стосується його (Трампа) погроз ядерного удару по Північній Кореї, то така позиція не сподобалась Тіллерсону. Більш за все, Тіллерсон також не захотів розділити точку зору Трампа, що втручання Росії у вибори США не тільки мало місце бути, а було на користь Трампа. І от останній реверанс Трампа у бік свого північнокорейського колеги, щодо наміру зустрічі тет-а-тет, очевидно, теж викликав гробове мовчання Тіллерсона. Тобто в якийсь момент Тіллерсон почав розглядатися Трампом як нелояльний. І, звісно, не забуваймо, що минулоріч Тіллерсон ніби назвав Трампа критином. Американський президент такого не пробачає, - зазначив оглядач.

На думку політолога, призначення на посаду держсекретаря Майкла Помпео не віщує Україні нічого доброго. "Майкл Помпео розглядається всіма як лояльний солдафон Трампа. Під керівництвом Помпео ЦРУ стало розглядатися як дуже політизоване, не дивлячись на те, що управління покликане бути поза політикою. Тому, я думаю, політика Держдепу максимально наблизиться до політики Білого дому. А це нічого особливо доброго для України не передбачає. Тобто у кращому випадку ми можемо очікувати відсутність змін позиції Держдепу (щодо України). У найгіршому – може розпочатися пом'якшена риторика у бік російського президента", – підсумував він.

Майкл Помпео - новопризначений глава Держдепу США. Фото: en.wikiquote.org

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів – ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...

Зеленський готовий! Припинити удари по НПЗ росії в обмін на... Ця угода врятує Україну

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:05

Удари українських безпілотників по російських НПЗ виявилися більш дієвими, ніж захіні санкції. Але неочікувано для всіх на захист Росії виступили… США. Представники Штатів заявляють, нібито знищення російської нафтопереробної галузі негативно вплине на...