Гройсман розповів, хто пізніше виходитиме на пенсію

Проведення пенсійної реформи не передбачає підвищення пенсійного віку, а пізніше виходити на пенсію будуть тільки ті громадяни, які не мають необхідного страхового стажу.

Володимир Гройсман

Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман написав у Facebook, передають Патріоти України.

«Підняття пенсійного віку не буде. Цю позицію наш уряд відстояло в переговорах з МВФ, ця позиція закладена в основу пенсійної реформи. По досягненню 60 років людина зможе вийти на пенсію. У той же час, ми ліквідуємо «зрівнялівку», коли розмір пенсії практично не залежить від кількості відпрацьованих років», - зазначив Гройсман.

Він нагадав, що зараз, щоб вийти на пенсію, досить мати 15 років страхового стажу. Тобто, якщо людина почала працювати в 25 років, вже в 40, за нашими законами, він може звільнитися з роботи і чекати пенсію. А в 60 років почне отримувати майже таку ж пенсію, як і той, хто пропрацював 30-40 років.

«Ми збільшили страховий стаж, необхідний для оформлення пенсії, до 25 років. Якби було підняття пенсійного віку, все, незалежно від кількості стажу, повинні виходити на пенсію в 63 або в 65 років», - підкреслив Прем'єр-міністр.

Замість цього, додав він, після реформи пізніше виходити на пенсію будуть тільки ті, хто не має необхідної кількості років стажу. «І це принципова різниця. У наступному році виходити на пенсію будуть люди 1958 року народження. Попередні розрахунки показують, що до 90% з них сумлінно працювали все своє життя і мають необхідний стаж і навіть більше. Тобто, переважна більшість 60-річних українців зможуть без проблем оформити пенсію за віком. Що стосується тих відсотків, кому з якихось причин не вистачить років стажу, то у них буде можливість або ще рік-два попрацювати, або ж отримати допомогу від держави, але не з Пенсійного фонду», - пояснив глава уряду.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Читаю забавну новину, що росіяни робили спроби вбити Зеленського. Забавну в тому плані, що є Зеленський, чи його немає - є Україна. І буде, бо тіло України виглядає інакше, ніж тіло росії", - Олена Кудренко

середа, 8 травень 2024, 0:30

"Маленький президент великої Антиукраїни. Він чимчикує довгими коридорами Кремля, де на стінах висять рідкісні пейзажі. Не здивуюсь, якщо частина з них вкрадена в України", - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбу...