"Громадський люстраційний комітет" формує реєстр брехунів

Реєстр осіб із сумнівними даними в деклараціях є частиною Люстраційного реєстру

Громадська організація «Громадський люстраційний комітет» розпочала формування реєстру посадовців, до декларацій яких у громадськості виникають питання.

Як повідомили у прес-службі Громадського люстраційного комітету, реєстр буде оновлюватись щотижнево. Ознайомитись із ним можна за спеціальним посиланням, інформують Патріоти України.

«Для кожного посадовця в реєстрі формується профіль, який містить інформацію про орган влади, посаду (на момент внесення до реєстру), посилання на декларацію, стислий виклад питань до декларації, які стали підставою для внесення, а також додаткові матеріали», - йдеться у повідомленні.

Щодо кожного посадовця, який потрапляє до цього реєстру, Організація надсилатиме заяви про правопорушення або звернення з проханням провести перевірку до Національного антикорупційного бюро України/Національного агентства з питань запобігання корупції, а самому декларанту — листа з проханням пояснити походження майна або статків.

Їхні відповіді, як і реакція відповідних органів буде, так само оприлюднена в реєстрі. «Ми створюємо цей реєстр для того, щоб суспільство домоглося покарання і вигнання з влади всіх, хто не може пояснити походження власних статків», — пояснила голова Ради «Громадського люстраційного комітету» Олександра Дрік

У прес-службі зауважили, що реєстр осіб із сумнівними даними в деклараціях є частиною Люстраційного реєстру, створеного два роки тому.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сили спецоперацій ЗСУ показали, як знищили окупантів разом із їхньою технікою на Донеччині (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 12:54

Сили спецоперацій ЗСУ знищили важку техніку та 11 військових противника на Донеччині, інформують Патріоти України. Як йдеться у повідомленні ССО у Telegram у вівторок, 23 квітня, оператори FPV-дронів тактичної групи Медоїд 3-го полку ССО показали резул...

Україна посунула ще далі "червону лінію" Кремля, - Петро Олещук

вівторок, 23 квітень 2024, 12:29

"Отже, Зеленський повідомив, що за підсумками розмови з Байденом є рішення про постачання ракет ATACMS до України. Чергова «червона лінія» подолана. Вважаю, що це має прямий зв’язок з демонстрацією гнучкості цих самих «червоних ліній», яке останнім час...