Гучні арешти в Росії: навіщо Путін пиляє гілку, на якій сидить

На тлі гучних арештів у Росії чиновники можуть почати об’єднуватися в альянси, а також піти в небезпечну для президента Володимира Путіна внутрішню опозицію

На тлі гучних арештів у Росії чиновники можуть почати об’єднуватися в альянси, а також піти в небезпечну для президента Володимира Путіна внутрішню опозицію Так вважає блогер Максим Миронов, передають Патріоти України з посиланням на Politeka .

Він перераховує кілька причин того, що відбувається зараз в Росії, зазначаючи, що Путін пиляє гілку на якій сидять він сам і вся його вертикаль.

Так, він не виключає, що глава держави вже не контролює власну вертикаль, а його підопічні в гонитві за рентами (які скорочують уже декілька років) їдять один одного.

«Він змушений постфактум вдавати, що все відбувалося з його відома, щоб підтримувати хоч якусь упевненість суспільства, що все в країні твориться з його благословення», – говорить Миронов.

Також блогер припучкає, що російський президент відчуває незадоволений запит суспільства на боротьбу з корупцією і таким чином готується до майбутніх президентських виборів.

«Кидає в топку для підтримки рейтингу дедалі більш статусних чиновників, – пише він. – Може, в схемі «хліба і видовищ», зважаючи на постійні перебої з хлібом, потрібно дедалі більше видовищ. Іще одну маленьку звитяжну війну типу української або сирійської економіка вже ніяк не потягне, тому потрібно кидати плебсу на розтерзання патриціїв, які зажерлися».

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зверніть увагу: Путін стає дедалі більше схожим на Брежнєва (фото)

вівторок, 7 травень 2024, 22:02

Сьогодні, 7 травня, у Росії відбулася п'ята за останню чверть століття так звана церемонія інавгурації Володимира Путіна. Після церемонії у соцмережах почали активно обговорювати схожість президента Росії Володимира Путіна і Генерального секретаря ЦК К...

Оце так: Швейцарські банки продовжують приймати від росіян перекази в рублях - джерело

вівторок, 7 травень 2024, 21:53

Попри на посилення Швейцарією правил банківського обслуговування громадян РФ, частина банків країни продовжує приймати з Росії великі перекази в рублях. Про це повідомляє Forbes із посиланням на свої джерела, передають Патріоти України. За словами одно...