"І тільки (!) нещасного школяра (!!) змушують відповідати відразу, негайно. І нехай він тільки спробує зробити затримку хоч на пару секунд... Все, двійка, незадовільно, і зіпсоване життя",-Співаковський

Український письменник кинув виклик системі.

Український письменник, підприємець і засновник одного з приватних ліцеїв столиці Володимир Співаковський зробив немалий вклад в розвиток української освіти, проте побороти систему і запровадити те, що сучасним школярам дійсно потрібно і цікаво, не так просто.

Про що він і говорить у своєму черговому зверненні до підписників в соціальній мережі Facebook.

"Що значить в школі - не можна підказувати? Що значить - не можна багаторазово виправляти і виправляти написане?", - пише Співаковський та наводить приклади, як все відбувається в реальному, дорослому житті: архітектор спочатку робить ескіз, письменник - кілька разів перечитає і відредагує свій текст, а спортсмен завжди має 3 спроби, і з них вибирають, ту де результат був кращим, а не середнім.

"І тільки (!) нещасного школяра (!!) змушують відповідати відразу, негайно. І нехай він тільки спробує зробити затримку хоч на пару секунд... Все, двійка, незадовільно, і зіпсоване життя", - говорить він про школярів.

На думку письменника в школі навпаки повинні навчити бачити свої помилки, вміти їх виправляти. Саме таким чином дитина може підготуватися до дорослого життя.

"Навчання - це не те, коли тобі ставлять оцінку за те, що ти вивчив або не вивчив... Навчання - це коли ти багато разів виправляв, поліпшував свою контрольну роботу, долаючи муки творчості, виявляючи силу волі, і думаючи про те, як ще поліпшити те, що вже і так добре...

Ось в чому треба кардинально міняти весь процес навчання. У школі треба домагатися не оцінок, а досягнення кожним учнем своїх ідеальних результатів, не рахуючись з кількістю спроб. Давати стільки спроб, скільки учень захоче (для цього ми і здійснюємо тепер реформу освіти "з людським обличчям")", - робить висновок Співаковський.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...