І "візитівка Яроша" на додачу: "СПГ-9 у них больше нет. Позиция уничтожена. Сепарня попряталась в укрытия", - у "Правому секторі" розповіли новину зі Світлодарської дуги

В результаті атаки у відповідь від штурмової роти ПС бойовики залишилися без гранатомета.

Ілюстрація:Depo.ua

Волонтер Юрій Мисягін і командир 1-ї окремої Штурмової роти ДУК "Правий Сектор" Олександр Карась поділилися подробицями однієї сутички на Світлодарській дузі донбаського фронту. Про це вони розповіли у Facebook, зазначають Патріоти України.

Ось, що пише Юрій Мисягін:

"Рано утром, хороший день да ещё и светит солнце, сепарня вытащила СПГ-9 (гранатомёт ) и начала крыть наши позиции. Вообще обнаглели. Ни ОБСЕ на них нет, ни "спостережних" миссий.

Штурмовая рота ПС в составе 1-го батальона 54-й бригады в подобных ситуациях долго не молчит. Они вызвали ответку из Алеппо:))

Минометка подлетела, расположилась, по координатам из волонтерских планшетов с специальными картами прицелилась и наваляла в ответ. А потом еще раз навалила. Ну так, чтобы потом тихо было.

СПГ-9 у них больше больше нет. Позиция уничтожена. Сепарня попряталась в укрытия".

А ось як описує ту ж саму ж сутичку Олександр Карась:

"Сонячний ранок, мінометний розрахунок на своїх місцях, Даю дані по цілі:- "По готовності доповісти!", "Готові!", "Вогонь". Ціль (СПГ-9, якраз веде вогонь по нашим позиціям) бачимо, як на долоні - за допомогою деяких хитрих штучок і справжніх патріотів).

" Правіше 30". "Готові". "Вогонь". Бачимо, як орки кинули шайтан-трубу і тікають в укриття. "Є попадання! Давай ще парочку, щоб не рипались". "Вогонь!" "Є накриття!". "Відбій".

Розраунок швидко переводить міномет в походне положення, ціпляє до машини і ми всі благополучно відходимо... Тепер хай шукають вітра в полі! Слава Україні!

P. S. Батальйонна мінометка - нас не видно, але ми завжди поряд і готові наваляти!"

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На окупованій Донеччині помітили черговий російський "цар-танк" (фото, відео)

четвер, 25 квітень 2024, 22:17

Російський "цар-танк" зафіксували на ТОТ Донецької області. Його завдання – виводити до позицій. Втім наші бійці завжди знайдуть спосіб, аби зруйнувати плани ворога. Про це пише журналіст Юрій Бутусов у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти Україн...

Ракети ATACMS більш ефективні, але ця зброя теж не зашкодить: Експерти поділилися думками щодо авіабомб Paveway

четвер, 25 квітень 2024, 21:29

До нового пакету військової допомоги Україні від Великої Британії увійдуть авіабомби з лазерним наведенням Paveway IV. Про це пише Business Insider із посиланням на міністерство оборони країни. Засновник аналітичного центру European Resilience Initiati...