"Я б хотів відвідати Луганськ і Донецьк": Волкер заявив, що поїде на Донбас одразу після повернення територій під український контроль

Американець зазначив, що його завдання - безпосередня взаємодія з Росією для вирішення збройного конфлікту.

Фото: sharij.net.Спеціальний представник Державного департаменту США щодо України Курт Волкер заявив 3 листопада під час брифінгу у Вашингтоні, що хотів би відвідати Луганськ і Донецьк, коли там буде відновлено мир, повідомляють на сайті Держдепу, передають Патріоти України.

"Як я вже сказав, відповідальною за ухвалення рішень є Росія, і я думаю, що саме сюди мені потрібно спрямувати зусилля США – на те, щоб безпосередньо взаємодіяти з Росією. Якщо ми вирішимо це (конфлікт на Донбасі. – ред.), якщо ми досягнемо миру, якщо ми досягнемо безпеки для всіх людей на сході України – російськомовних людей і україномовних людей і для всіх інших, хто там перебуває, – і ми досягнемо реалізації Мінських угод і відновлення суверенітету України, я б хотів відвідати Луганськ і Донецьк тоді та побачити, що ці території реабілітуються", – зазначив він.

Коментуючи можливість надання США Україні летального озброєння, Волкер наголосив, що країна самостійно виробляє багато зброї і відновила армію, після того як її "сильно розбили у 2014 році".

"Вона ґрунтовно відновлена, вона у добрій формі", – наголосив спецпредставник.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.

Волкера було призначено спецпредставником США 7 липня.

21 липня спецпредставник США побував на Донбасі.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Оце уявлення Кулеби еталонної українки? У соцмережах захейтили створений МЗС цифровий аватар Вікторію за типово негроїдні риси

четвер, 2 травень 2024, 0:55

Модель, що слугувала прототипом аватара обурена расистськими, як на її думку, випадами. Критики ж творіння МЗС обурені, що державне відомство геть відкинуло красу притаманну співвітчизницям, згідно загальноприйнятій самоідентифікації. Соцмережами прон...