"Я навіть не впевнений, чи вважає він мене своїм політичним прихильником", - Саакашвілі західним ЗМІ про стосуки з Порошенком

"Я висловлював публічну критику і по відношенню до Яценюка, і до Порошенка. Просто я, як правило, ніколи не атакував Порошенка прямо", - пояснив голова ОДА.

Міхеїл Саакашвілі. Фото:uapress.info

Голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Міхеїл Саакашвілі згадав про свої стосунки з президентом України Петром Порошенко і про першу зустріч з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком. Про це Саакашвілі розповів в інтерв'ю німецькій газеті Die Zeit, переклад якої опубліковано на сторінці одеського губернатора в Facebook, зазначають Патріоти України.

Саакашвілі відповів на питання, наскільки міцна дружба між ним і президентом України Петром Порошенком.

"У нас ніколи не було спільного бізнесу. Я навіть не завжди впевнений, чи вважає він мене своїм політичним прихильником в чистому вигляді. Але це також не проста ситуація, коли колишній президент як я раптово починає працювати з іншим президентом", - сказав Саакашвілі.

За його словами, у нього з Порошенком немає ніяких домовленостей.

"Він побачив у мені партнера, який допоможе йому форсувати процес реформ. Що мені завжди потрібно для просування реформ, я йому сказав. Це було нашою домовленістю. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, однак, бачив з першої ж зустрічі в мені того, хто прийшов його замінити. Йому ніколи не подолати цей страх", - зазначив одеський губернатор.

"Час Яценюка пройшов. Українці втратили довіру до держави і уряду, люди багато терпіли, страждали. Вони не розуміють, як Яценюк може говорити, що все було в порядку. Тому його рейтинги за результатами опитувань впали нижче одного відсотка.

Друга проблема полягає у впливі олігархів, з якими Яценюк дружить. Після Євромайдану навесні 2014 року у них було менше впливу на політику, ніж будь-коли раніше. Вони більше не могли як раніше впливати на рішення парламенту.

Але їх вплив на роботу уряду став в кілька разів більшим за останні кілька тижнів. Яценюк отримав довіру парламенту кілька днів тому тільки тому, що депутати, яким платять олігархи, голосували за нього", - сказав Саакашвілі.

Він також відповів на питання, чому не критикує Порошенка.

"Це не так. Я висловлював публічну критику і по відношенню до Яценюка, і до Порошенка. Просто я, як правило, ніколи не атакував Порошенка прямо", - говорить Саакашвілі.

"Я вже давно вимагав, щоб Порошенко звільнив генерального прокурора Віктора Шокіна. Крім того, є депутати, які відносяться до групи президента, але не повинні бути в парламенті, тому що вони належать до старої гвардії. В Одесі члени партії Порошенка перешкоджають мені ефективно проводити реформи . І, нарешті: я відмовився бути членом партії Порошенка", - повідомив політик.

Також він розповів, чим обумовлено його бажання займатися політикою в Україні.

"Перша причина: я провів майже десять років мого дорослого життя в Україні, зокрема, в якості студента і солдата. По-друге, Грузія і Україна дуже схожі з точки зору історії, солідарності і менталітету.

В Західній Європі майже не відомо, як Грузія змінилася після революції троянд в сучасному суспільстві, а українці про це добре поінформовані. Моя особиста мотивація також і в геополітичній ситуації.

Одна Грузія занадто мала, щоб захистити себе від зовнішніх ворогів, так само як і Україна. Якщо в пострадянському просторі є можливість досягти стабільності , Україна повинна стати ключем до успіху.

Я не буду частиною геополітичної боротьби, але вона є і Росія - частина цієї боротьби. Українські солдати зробили в цій війні диво, вони захищалися. Якщо в країні не будуть проведені ніякі реформи, Росія виграє, без будь-яких танків", - вважає Саакашвілі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...