"Я працював і залишаюся працювати лікарем", - Лінчевський на "килимі" у Гройсмана

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував заступнику Уляни Супрун продемонструвати свою людяність безкорисною справою на благо онкохворих.

Гройсман з Лінчевським і Супрун. Фото: kmu.gov.uaПрем'єр-міністр Володимир Гройсман зустрівся з в. о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун і її заступником Олександром Лінчевським, який потрапив у скандал з висловлюванням щодо безнадійності лікування онкохворих за кордоном, повідомляють Патріоти України. Таку інформацію оприлюднила прес-служба Кабінету міністрів.

"Важливо, щоб люди, особливо ті, які мають відношення до медицини, мали добре серце і співпереживали за те, що може спіткати будь-яку людину. Головне бути готовим допомогти в будь-якій складній ситуації. Можна оцінювати слова, а можна оцінювати дії і показати всім, що співчуття, добре серце, і спроби допомогти – базові цінності, на яких живе світ", – сказав глава уряду.

Гройсман закликав Лінчевського до дій, які зарекомендують його з найкращого боку і дадуть людям розуміння про нього, як про людину. У свою чергу сам фігурант скандалу на своє виправдання сказав, що його слова перекрутили, і мова йшла якраз про захист програми допомоги онкохворим.

"Я залишаюся лікарем. У вільний, поза Міністерства, час я працюю в лікарні, бачу пацієнтів щодня. Роки навчання і роботи присвячені допомозі пацієнтам – незалежно від того, що говорять навколо. Я працював і залишаюся працювати лікарем", – сказав заступник міністра.

Гройсман закликав його більше приділяти уваги онкохворим. "Пропоную більше приділити увагу у вашій професійній діяльності, як лікаря, догляду, супроводу та лікуванню онкохворих. Це виявить всі ваші якості і не буде інших тлумачень ваших слів. Можна говорити багато, але є дії. Знайдіть хоспіс, онколікарню – в неробочий час, як професійний лікар і добра людина – допоможіть і підтримайте (онкохворих). А тим, хто говорив про вас, я пропонував би подивитися на вас з іншого боку і потім зробив би висновки. Я хочу тут справедливості", – підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, навколо МОЗ розгорівся новий скандал – за підсумками виступу заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського перед Рахунковою палатою. У тій частині промови чиновника, яка викликала резонанс, говорилося, що лікувати онкохворих українців за кордоном неефективно, гроші виділяють неекономно, а хворі на рак нібито "все одно помруть". Раніше був опублікуваний матеріал про те, що ж все-таки хотів сказати заступник Супрун своєю скандальною заявою.

Стало відомо також рішення дисциплінарної комісії по Лінчевському. Комісія заслухала повний запис виступу заступник міністра охорони здоров'я про лікування онкохворих українців за кордоном і дійшла до висновку, що чиновник МОЗ не винний.

Джерело: Сегодня
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...