Як діє механізм призупинення безвізового режиму з ЄС

4 причини призупинення безвізового режиму та як цього уникнути.

Прочитав на сайті Європарламенту про багатостраждальний безвіз, точніше – про механізм його призупинення, в який усе вперлося.

Отже, приводи для призупинення безвізу такі:

1) Значне зростання кількості мігрантів зії країни, які порушили правила в'їзду чи перевищили термін перебування. (Тобто наші можуть своїми руками це загробити, ломанувшись в ЄС, поки є безвіз, що після них – їм байдуже).

2) Значне зростання необґрунтованих запитів на притулок.

3) Погана співпраця країни з ЄС із реадмісії (повернення) мігрантів.

4) Якщо цей режим несе загрозу для ЄС (теракти тощо).

Якщо стверджується одна з цих умов, то Єврокомісія простою більшістю голосів ухвалює рішення щодо призупинення безвізу, чинності рішення набуває за місяць (ну за фактом – одразу, бо посилять контроль). Перша зупинка безвізу має термін на дев'ять місяців. Якщо протягом останніх двох місяців призупинки ситуація триває, то призупинку продовжують іще на 18 місяців.

Також механізм призупинення безвізового режиму може бути вибірковим, обираючи категорії населення, які найбільше сприяють порушенням. Ось такі справи.

Автор: Юрій ЗАХАРЧУК

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Радив би ФСБ звернути на неї увагу": Жорін постібався з росіянки за "публічне приниження" Abrams

субота, 4 травень 2024, 15:47

Заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін дотепно "постібався" з росіянки, яка влаштувала "публічне приниження" американського танка Abrams у Москві, передають Патріоти України. У своєму Telegram Жорін опублікував фрагмент відео, на як...

"Повертайтеся додому, Олексію!": Потап повідомив, що приїхав до Парижа і відреагував на критику

субота, 4 травень 2024, 15:34

Репер і продюсер Потап, який виступав у нічних клубах Німеччини з російськомовними хітами, похвалився, що подорожує Європою. Потапенко повідомив, що прибув до Парижа. На сторінці в Instagram Потап опублікував фото, на якому постав під час прогулянки Па...