Як уникнути халепи: Українським пішоходам дали слушну пораду (відео)

​Смертність серед пішоходів, особливо уздовж швидкісних трас можна знизити, якщо зобов'язати їх носити у темний час доби світловідбиваючі жилети.

Таку думку висловив президент Асоціації безпеки дорожнього руху Михайло Берлін, повідомляють Патріоти України.

За його словами, біля швидкісних трас люди ходять без жилетів, а водії розвивають величезні швидкості, що в підсумку призводить до високої смертності.

"Наприклад, в Ізраїлі на законодавчому рівні закріплено, що в машині має бути не менше 2 світловідбивних жилетів. Коли я хотів вийти на трасі з машини, мені сказали: "Не виходь, одягни спочатку жилет, виходь у жилеті, бо саме тебе оштрафують, не водія, а тебе, пасажира, оштрафує поліція", - розповів експерт.

Він також зазначив, що у всіх країнах Європи є закон про те, що школярі повинні носити одяг зі світловідбиваючими елементами, а в Україні цього немає.

Берлін додав, що ще один спосіб знизити смертність на дорогах - це підвищення інформованості населення про те, як поводити себе вести на дорозі: "Це теж окреме завдання, яким потрібно займатися і у школі, і з молоддю. Цими напрямками потрібно займатися весь час. це називається інформаційно-пропагандистські кампанії".

Берлін також нагадав, що в Америці, взагалі не видають дитину з пологового будинку, поки ти не приїдеш з таким пристроєм, типу кошики, в яку кладуть дитину, а в "Жигулях" взагалі немає можливості встановлювати дитячі крісла.

"Ось бачите, скільки проблем, які не вирішуються. Тому ми маємо таке катастрофічне зростання рівня смертності і травматизму, який вибиває, я знову підкреслю, працездатне населення", - підсумував експерт.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...