Як впливає недосипання на інтелект, - медик

Що робити у разі, якщо у вас виникло безсоння, та як недосип може зашкодити здоров'ю.

Недосип знижує реакцію і негативно впливає на інтелект, тому тривалий і якісний сон є вкрай важливим для спортсменів, водіїв, людей розумової праці. Про це повідомив головний лікар Київського міського центру здоров'я Отто Стойка в коментарі кореспонденту УНН, передають Патріоти України.

"Якщо сон неякісний - реакція людини знижується, тому спортсмени, водії, люди, які працюють з точними приладами – для них це вкрай важливо навіть з професійної точки зору", - зазначив медик.

За його словами, також недосип спричиняє зниження коефіцієнту інтелекту, тому є так само важливим і для людей розумової праці.

При цьому він додав, що для здорової людини нормальною тривалістю сну вважається 7-8 годин.

Нагадаємо, щоб уникнути проблем із засинанням і не спровокувати безсоння, слід завершити за 3 години до сну всі моральні й фізичні навантаження, не пити тонізуючих напоїв, а також вимкнути телевізор і гаджети до 22.00.

Якщо безсоння триває понад 3-7 днів поспіль, це може бути сигналом серйозного захворювання. У такому разі потрібно негайно звернутись за медичною допомогою.

Джерело: УНН
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...