Як зберегти свій "мотор" до 120 років: П'ять найбільш корисних вправ для серця

Як відомо, серцево-судинні захворювання тримають "почесне" перше місце у людській смертності. Нескладна профілактика здатна подовжити життя більшості з нас.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

Ваше серце - це м'яз, і вона стає сильнішою і здоровіше, якщо ви ведете активне життя. Ніколи не пізно починати тренування, і вам не обов'язково бути професійним спортсменом, зазначають Патріоти України з посиланням на news.eizvestia.com.

Найбільш ефективні вправи, які допоможуть зміцнити серце.

Біг і ходьба

Ці види вправ (вибирайте, що вам до душі) допомагають контролювати рівень холестерину і, отже, знижують ризик серцевого нападу. Крім того, вони знижують кров'яний тиск, покращують обмін глюкози і знижують відсоток жиру в організмі.

Ходьба по сходах

Це простий спосіб підвищити частоту серцевих скорочень і прокачати серцевий м'яз. Приділяйте цій вправі по 30 хвилин тричі на тиждень, щоб відчути максимальну користь.

Велопрогулянки

Їзда на велосипеді сприяє накачуванню великих литкових м'язів і поліпшенню кровотоку у всьому організмі. Це сприяє кращому харчуванню клітин і тканин, за рахунок чого поліпшується робота серця.

Заняття на еліптичному тренажері

Його можна поставити вдома або тренуватися з ним в фітнес-клубі. Перевага вправ з еліпсом для здоров'я серця полягає в тому, що він дозволяє одночасно опрацювати верхню і нижню частину тіла. Зокрема, ритмічні рухи рук змушують кров краще живити м'язи спини і плечей.

Зумба

Танці - це ритмічна і аеробне тренування одночасно. Залежно від виду танців, вони розганяють серцебиття до 135 ударів в хвилину. Щоб зміцнити серце, найбільш підходящий танець - Зумба. Він в міру ритмічний, при цьому не несе ризик отримати травму.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Щиро бажаю, щоб так само "народжувалося життя" в твоєму місті": Андрій Бєдняков висміяв ведучу з РФ, яка їздила на ТОТ

субота, 4 травень 2024, 19:14

Український ведучий і гуморист Андрій Бєдняков публічно висловився про російську телеведучу, блогерку Настю Івлєєву, яка днями зганьбилася своєю пропагандистською позицією, передають Патріоти України. Так, у своєму фотоблогу Андрій іронічно звернувся д...

Пролунав вибух і почалася пожежа: У Бєлгороді на будинки впала ракета, яку окупанти запускали по Харкову

субота, 4 травень 2024, 18:14

У російському Бєлгороді вдень у суботу, 4 травня, пролунали вибухи, після чого загорілися будинки. Місцева влада повідомляла про ракетну загрозу. Про це написав губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков, передають Патріоти України. За його вер...