Які податки сплачуються при продажу будинку і земельної ділянки (інфографіка)

Це потрібно знати

Вартість оформлення документів і довідок при продажу приватного будинку і земельної ділянки.

При продажу житлового будинку та земельної ділянки, на якій знаходиться будівля, оформляється два договори купівлі-продажу. Скільки треба заплатити за оформлення документів на нерухомість, і яким податком обкладається угода? Оформлення договору купівлі-продажу землі обкладається наступними податками:

- 1% - державне мито;

- 5% - податок на доходи, якщо нерухомість була у власності менше 3-х років або в звітний період було продано більше одного об'єкта;

- 1,5% - військовий збір при оплаті податку на доходи.

Продаж земельної ділянки, на якій розташований будинок, передбачає оплату аналогічних податків і 1% - збір на обов'язкове пенсійне страхування.

Про вартість оформлення документів і довідок, а також про розмір оплати послуг нотаріуса, розповіли фахівці агентства заміської нерухомості «Старгород» на своїй офіційній сторінці в мережі Facebook, інформують Патріоти України.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Літакопад" триває: У Росії розбився Су-34 з екіпажем на борту

понеділок, 6 травень 2024, 20:43

"Женя та Володя. Досвідчений, підготовлений, злітаний, бойовий екіпаж", - так характеризує росіян пропагандист. Водночас інший російський пропагандистський канал про авіацію написав, що два льотчики загинули в Африці. Там вони "надавали допомогу у навч...

Огляд по лінії бойових зіткнень - Злий Одесит

понеділок, 6 травень 2024, 20:05

До вашої уваги черговий огляд по лінії бойових зіткнень.