Дамба тримається на "чесному слові": Велике українське місто під загрозою затоплення (відео)

Луцьк і ще кілька населених пунктів Волині у великій небезпеці.

Дамба Хрінницького водосховища. Фото: Волинь24

Дамба Хрінницького водосховища може бути прорвана через аварійний стан, повідомляють Патріоти України з посиланням на IСTV.

Зараз на дамбу здійснюється додатковий тиск води через танення снігу. Для зменшення навантаження на греблю були відкриті шлюзи. Воду випускають в річку Стир.

При цьому обслуговуванням дамби частково займаються місцеві жителі. Через паводки вода може досягнути максимальної позначки і стримати її місцевим жителям вже буде не під силу.

У разі прориву дамби, вода може затопити кілька прилеглих сіл і значну частину Луцька. Місцеві жителі вже зараз почали самостійно укріплювати береги. Гребля побудована ще в 50-х роках ХХ ст. і з того часу ще капітального ремонту ніхто не проводив. У 2011 р. виготовили лише проектну документацію.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Звідти запускають БПЛА по містах України: В окупованому Криму загорівся військовий полігон (фото)

п’ятниця, 20 вересень 2024, 21:41

У тимчасово окупованому Криму спалахнула пожежа на мисі Чауда, де розташований військовий полігон російської армії. Про це повідомляє Telegram-канал "Кримський вітер", передають Патріоти України. Як зазначає моніторингова група, факт пожежі на військов...

Ціль успішно знищив, але...: F-16 в Україні міг розбитися через російську ракету, - ЗМІ

п’ятниця, 20 вересень 2024, 21:15

Втрата літака F-16 під час масованої атаки могла статися через хмару уламків збитої російської ракети. Інші літаки також могли бути виведені з ладу з цієї ж причини. Про це йдеться у матеріалі Breaking Defense, що посилається на українські джерела, пер...