"Якщо Угорщина вдасться до якихось агресивних дій, наприклад, санкцій, вона створить проблеми самій собі", - Фесенко

Наївно очікувати, що Угорщина зможе зруйнувати Угоду про асоціацію України і ЄС. Такі договори є колективним продуктом, і їх дуже довго готують.
Віктор Орбан намагається "показати себе" перед виборами? Фото: Голос Америки.

Влада Угорщини, зокрема прем'єр-міністр країни Віктор Орбан, не зможе домогтися перегляду Угоди про асоціацію України і Євросоюзу через закон "Про освіту", заявив у коментарі виданню "ГОРДОН" політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із його міркуваннями.

"У Брюсселі особливе ставлення до Орбана. Ніхто так не дратує Євросоюз, як прем'єр-міністр Угорщини. Жоден керівник європейської країни не порушував стільки спільних правил і угод, як він. Наївно очікувати, що Угорщина зможе зруйнувати Угоду про асоціацію України і ЄС. Такі договори є колективним продуктом, і їх дуже довго готують. Переговори тривали приблизно 10 років. А потім ще кілька років ішов процес ратифікації. Угорщина могла заблокувати угоду або під час переговорів, або на стадії ратифікації. Як це зробили Нідерланди. А коли угоду підписано і ратифіковано, переглянути її практично неможливо. Те саме стосується і санкцій. Звичайно, Угорщина може ввести свої персональні санкції проти нас. Але ж і ми можемо відповісти", – зазначив Фесенко.

На його думку, уведення Угорщиною санкцій проти України невигідне самому Будапешту. "Якщо Угорщина вдасться до якихось агресивних дій, наприклад, санкцій, вона створить проблеми самій собі. Я кажу про особливий характер відносин між Будапештом і угорськими районами Закарпаття. Адже тоді угорські міністри та інші чиновники не зможуть відвідувати Україну. Тому, я вважаю, що на такі дурниці вони не підуть. Те, що ми бачимо зараз, характерне для Орбана. Це стиль його поведінки, який переймають деякі політики в Польщі і навіть в Україні. Однак така манера поведінки суперечить європейським стандартам та правилам. Брюссель не буде виконувати жодних вимог Орбана щодо України", – підкреслив політолог.

Він наголосив, що Київ значно краще забезпечує права угорців в Україні, ніж Будапешт права українців, які перебувають в Угорщині. "Не потрібно забувати, що в Угорщині скоро вибори. У такий спосіб Орбан та його партія намагаються продемонструвати населенню країни, які вони круті. Але є правила вибудовування взаємовідносин між країнами. На мою думку, через деякий час ці емоції вщухнуть, й угорська сторона буде поводитися спокійніше.

З нашого боку я не бачу сенсу загострювати конфлікт. Водночас ми теж можемо висувати певні вимоги. Адже права угорців в Україні забезпечують у набагато більшому обсязі, ніж права українців в Угорщині. Загалом, одні країни, як Росія, нав'язують нам свою волю військовим шляхом, а інші – дипломатичними демаршами. Але ми повинні відстоювати свої інтереси, а не прогинатися під ультиматуми інших країн. Власні інтереси – передусім!" – резюмував Фесенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...