Якщо Україна вийде з Мінська, це стане залізним аргументом для припинення санкцій проти Росії, - Фесенко

Ситуація склалася таким чином, що гра йде на те, хто першим припинить виконання Мінських угод: порушить їх умови, або оголосить про вихід з мінського формату. Хто зробить це першим, той і програв.

Хто першим вийде з мінського формату, той і програє. Фото: www.slovoidilo.ua.

У роботі нормандського формату настала пауза. Про це у блозі на сайті Новое время пише політолог Володимир Фесенко, передають Патріоти України.

26 серпня на засіданні тристоронньої контактної групи Україна виступила з ініціативоюпро припинення вогню в Донбасі з 1 вересня. Партнери України по нормандскому формату, Німеччина і Франція, підтримали ініціативу Києва. Чи буде це реалізовано? Особисто у мене з цього приводу великі сумніви.

Завтра, 1 вересня, обстріли, цілком можливо, скоротяться, але ненадовго. Передумов для сталого перемир'я, тривалого «режиму тиші», я поки що не бачу. Минулого року перші осінні місяці були найбільш спокійним періодом, перемир'я відносно успішно дотримувалося. Причина - підготовка Путіна до поїздки до Нью-Йорка на сесію Генасамблеї ООН, де він виступив з промовою. Під цей візит російського президента потрібно було створити мирний фон: постати в образі миротворця. Але цього року Путін в Нью-Йорк не їде.

Контактна група з Донбасу, на якій Україна і виступила з ініціативою про припинення вогню, лише фіналізує ті домовленості, які були досягнуті в нормандському форматі. В роботі нормандського формату, тим часом, настала пауза, яку оголосила Росія. Від Тристоронньої контактної групи самостійних рішень очікувати не варто. Але і припинити ці переговори не можна, в іншому випадку - ескалація війни. Тому потрібно домовлятися про реальне припинення вогню, про поступову деескалацію конфлікту.

Ситуація склалася таким чином, що гра йде на те, хто першим припинить виконання Мінських угод: порушить їх умови, або оголосить про вихід з мінського формату. Хто зробить це першим, той і програв. І ті, хто закликає до подібного українців, хочуть зробити подарунок Росії. Якщо Україна вийде з Мінська, це стане залізним аргументом для припинення санкцій проти Росії.

Єдина альтернатива політичного врегулювання конфлікту, яка прописана в Мінських домовленостях і яка є нереалістичною, - поступове замороження конфлікту. Це єдина реальна альтернатива, менше зло.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....