Януш Онишкевич: Україна не повинна піддаватися на шантаж Росії і має провести ракетні стрільби на власній території.

Відмова від їх проведення означала б, що Київ не може здійснювати жодних військових заходів у себе без урахування позиції Москви.

Про це, повідомляють ПУ з посиланням Укрінформ, сказав колишній міністр національної оборони РП, голова Євроатлантичного товариства Польщі Януш Онишкевич.

"Заяви з боку Росії (у справі ракетних стрільб України - ред.) є цілковито безпідставними... Я думаю, що українці не повинні відступити через погрози Росії і мають провести ракетні стрільби", - заявив Онишкевич.

На його думку, нота РФ стосовно ракетних стрільб у Чорноморському регіоні України є "шантажем і примушенням України до обмеження різноманітних дій".

"Відмова від стрільб була б прецедентом, що Україна не може здійснювати жодних військових дій, і це буде в інтересах Росії. Фактично, це черговий замах на суверенітет України", - констатував колишній польський міністр.

Онишкевич підкреслив: якщо Росія наважиться збити українську ракету, то Україна повинна відреагувати на це в ООН та ОБСЄ.

"Звичайно, Росія спробує заблокувати будь-які рішення проти себе в цих організаціях. Але це матиме міжнародних резонанс, а також може зміцнити тих, хто вважає, що треба продовжити санкції проти Росії і послабить позицію тих, хто вагається у потребі їх продовження", - підкреслив експерт.

Як повідомлялося, Міністерство оборони РФ направило лист військовому аташату у складі Посольства України в РФ 26 листопада, в якому, зокрема, йдеться про те, що якщо Україна проведе стрільби поруч з Кримом, то російська сторона, по-перше, буде збивати українські ракети, а по-друге, завдасть удару по українських пускових установках.

Зі свого боку, речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що Україні ніхто не має права погрожувати, і Збройні сили будуть проводити навчання, які заплановані на своїй території.

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Попереду неймовірне приниження Путіна: Експерт назвав очікувану дату знищення Кримського мосту

неділя, 5 травень 2024, 9:28

Про те, що одному з головних символів звитяги кремлівського тирана наближається кінець, натякають не лише військові, палка на сенсації преса, а й навіть стримані зазвичай дипломати. Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман в...

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...