Є кілька нюансів: Українцям розповіли, як дешево відпочити на тропічних курортах

Журналісти вирішили порахувати, у скільки пересічним українцям обійдуться поїздки на курорти, які, як правило, знаходяться в сегменті luxury.

Про це йдеться в матеріалі "Обозревателя", передають Патріоти України.

"Демократичні" Мальдіви

Близько року тому у турагентств з'явилися так звані бюджетні Мальдіви. Втім, через дорогі перельоти навіть на лоукостах, назвати таку поїздку доступною досить складно.

Отже, відносно недорогий тур на Мальдіви зараз коштує не менш $1,8 тисячі на двох. Але що отримує турист за такий значний цінник? Нічого особливого! У вартість входить переліт і тиждень в гестхаусі на сніданках, який знаходиться в столиці Мальдів - Мале. Це, до речі, не зовсім ті Мальдіви, які ви бачите на соковитих фотографіях і селфі селебрітіс. Крім того, з огляду на близькість аеропорту, гостям доведеться миритися з відповідним шумом.

Якщо говорити про "доступні" п'ятизіркові Мальдиви, то цінова планка тут стартує від $3,5 тисячі, але знову-таки - тільки на сніданках. Варто враховувати, що харчування на острівній республіці досить недешеве задоволення. Причина проста - тут нічого не виробляється і практично всі продукти, включаючи навіть фрукти, готельєри змушені імпортувати. Звідси і капає від $50 в день на обіди-вечері. Це, якщо не шикувати.

Ну, а реальний "преміум" гордо стартує з позначки в $10 тисяч. Тут вас чекають і знамениті "бічвіллас", і пляжі в стилі Баунті, і розкішний сервіс, і бездоганно фотогенічні види, та інші принади.

"Доступні" Сейшели

Ще один люксовий курорт - Сейшельські острови, пляжі яких щорічно займають перші місця в туристичних рейтингах. "Найдоступніший" тур сюди обійдеться вам в 2430 євро на двох. Зачекініться в звичайному п'ятизірковому готелі на Сейшелах - від 4,5 тисяч євро за тиждень, а розміщення в преміум - близько 7-8 тисяч євро.

Як і на Мальдівах, тут вкрай мало готелів, що працюють за улюбленій нашими туристами системі харчування "все включено", так що вищенаведені цифри також за проживання лише з сніданками.

Наприклад, за 11 ночей в розкішному Six Senses з пакетом харчування "ALL" українські турагенти попросять 25 тисяч євро. Тиждень на двох в Four Seasons вартує "всього" 11 тисяч євро.

Корисні хитрощі

Навіть якщо вищенаведений порядок цифр навів вас на думку поставити жирний хрест на екзотичних широтах, не поспішайте з висновками. Звичайно ж, є лайфхаки.

Взяти, наприклад, бронювання готелів в низький сезон. На тих же Мальдівах - це літо. Однак нехай вас це не бентежить. Все, що затьмарить ваш відпустку в цей час року - короткочасні теплі дощі. Зате вода буде ще прозорішою, а клімат м'якше, та й згоріти на сонці буде куди складніше.

А ось ціни в цей період значно приємніші. Сайт booking.com гарантує 9 ночей в класної "п'ятірці" всього за 1,6 тисячі з безкоштовним скасуванням бронювання. Відповідно, симпатичний чотиризірковий готель на красивому атолі допоможе врятувати для бюджету 20-30%, а то і більше.

Само собою, є нюанси. Потрібно буде витратити час на пошук готелю. Спиратися на відгуки варто дуже акуратно, бо є практика "замовних" рецензій. В цьому відношенні приватні відеоогляди від тих же турагентів на YouTube виявляться чесніше.

Наступний етап - переліт. Забронювавши готель за хорошою ціною не поспішайте радіти. Туди ж потрібно якось долетіти! Тут вам на допомогу прийдуть всілякі агрегатори авіаквитків, але і там є підводні камені. Не варто, наприклад, прив'язуватися до локальної точки вильоту. Тобто, якщо не вдалося знайти стерпну ціну на переліт з місця постійної дислокації - не впадайте у відчай. Варто пошукати найближчі від аеропорту вашого міста варіанти.

Дуже часто з тієї ж Польщі можна знайти квиток, який заощадить вам чи не половину вартості всієї путівки. Втім, не виключено, що і тут вам доведеться пограти в "п'ятнашки" з датами і терміналами. На агрегаторах можна скласти складний маршрут, який пролягатиме через дві-три країни, в яких теж можна буде зупинитися на короткий період, тим самим включивши нові яскраві фарби в вашу поїздку.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, — офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...